Δευτέρα 4 Μαρτίου 2024

Ιστορικοί περίπατοι απο το ΕΚΛ-ΑΑ.




Συνεχίζονται, από το Εργατικό Κέντρο Λαυρίου-Ανατολικής Αττικής, οι  ιστορικοί περίπατοι στην Λαυρεωτική, με σκοπό την ανάδειξη της ιστορίας του τόπου μας. Οι ιστορικοί περίπατοι ξεκινούν από τα αρχαία πλυντήρια στην Καμάριζα, όπου εξηγείται η διαδικασία παραγωγής των μεταλλευμάτων, ο καταμερισμός της εργασίας, οι συνθήκες εργασίας των δούλων αλλά και των ελεύθερων που δούλευαν στην διαδικασία. Γίνεται αναφορά στις κοινωνικές σχέσεις της Περιόδου του  5ου και 4ου πχ, ποια η σχέση του Θεμιστοκλή με το Λαύριο, πώς έπεισε τους Αθηναίους να δώσουν το μερίδιο που τους αναλογούσε από τα μεταλλεία του Λαυρίου για την δημιουργία του στόλου.
Στη συνέχεια ο περίπατος συνεχίζεται στοΤΠΠΛ-(Τεχνολογικό Πολιτιστικό Πάρκο Λαυρίου) -  στην πρώην Γαλλική εταιρία, όπου αναλύεται το πώς δημιουργήθηκε το νεότερο Λαύριο, πώς έγιναν οι επενδύσεις, πώς δημιουργήθηκε το Λαυρεωτικό ζήτημα, οι κοινωνικοί αγώνες των Λαυριωτών. Επίσης γίνεται ξενάγηση στο χώρο, και αναλύεται ο τρόπος παραγωγής στα νεώτερα χρόνια που εξελίχτηκε πατώντας στα βήματα της τεχνικής που είχαν αναπτύξει οι αρχαίοι πρόγονοί μας.
Είμαστε στην διάθεσή σας οποιαδήποτε ημέρα, να έρθουν σχολεία, Σωματεία ή άλλοι μαζικοί φορείς, να γνωρίσουν την Ιστορία στους χώρους όπου γράφτηκε . Η ξενάγηση γίνεται δωρεάν.
● Η ξενάγηση διαρκεί περίπου 3 ώρες. 
●Διάλειμμα μπορεί να γίνει στο Τ.Π.Π.Λ όπου υπάρχουν και τουαλέτες. 
● Καλό θα είναι τα παιδιά να έχουν μαζί τους νερό και δεκατιανό, ενώ υπάρχει και καφετέρια στον χώρο του ΤΠΠΛ.
Για οποιαδήποτε πληροφορία μπορείτε να απευθυνθείτε στα Τηλέφωνα επικοινωνίας: 
6974010107 (Βάλσαμος Συρίγος) 6984928944 (Μάης Μέντης)
Για το Διοικητικό Συμβούλιο


Ο Πρόεδρος                                                                                          Ο Γεν.Γραμματέας
Μέντης Δαμασκηνός                                                                              Μούτσης Ιωάννης