Δευτέρα 11 Μαρτίου 2024

Παρέμβαση των Συνδικάτων στο ΣΕΠΕ.



Λαύριο 06-03-2024 Αρ. Πρωτ. 045
                         Δελτίο Τύπου
Για την παρέμβαση και την συνάντηση του ΕΚ και των Σωματείων Εμποροϋπαλλήλων της Αττικής, με τον Διοικητή του ΣΕΠΕ για την βλαπτική μεταβολή των εργαζομένων στην ΜΕΤΡΟ-ΜΥ ΜΑΡΚΕΤ.
                      
Συνάντηση στην έδρα της επιθεώρησης εργασίας στο κέντρο της Αθήνας πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 5 Μαρτίου 2024 το μεσημέρι, από τα Διοικητικά Συμβούλια του Εργατικού Κέντρου Λαυρίου-Ανατολικής Αττικής, του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας, του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Λαυρεωτικής και του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων-Εμποροϋπαλλήλων Δυτικής Αττικής.
Στην συνάντηση, η οποία έγινε με αφορμή κυρίως την βλαπτική μεταβολή των εργαζομένων στα ΜΥ ΜΑΡΚΕΤ αλλά συζητήθηκαν και μια σειρά προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι στο εμπόριο, τα Διοικητικά Συμβούλια των συνδικαλιστικών οργάνων εκπροσώπησαν οι Πρόεδροί τους, Μάης Μέντης, Ντίνα Γκογκάκη, Δήμητρα Χασιώτου και Γιάννης Παπαδάς αντίστοιχα, οι οποίοι συναντήθηκαν με τον Διοικητή της Επιθεώρησης Εργασίας Γ. Τζιλιβάκη και την Διευθύντρια Ανατολικής Αττικής Φ. Τσιρώνη.
Εκ μέρους των Συνδικαλιστικών οργανώσεων τονίστηκε ιδιαίτερα η επίθεση που δέχονται οι εργαζομένοι στον κλάδο του εμπορίου αλλά και η απαράδεκτη μονομερή βλαπτική μεταβολή του μισθού των εργαζομένων στην επιχείρηση ΜΕΤΡΟ-ΜΥ ΜΑΡΚΕΤ, καθώς όμως και η νέα ατομική σύμβαση εργασίας που φέρνει η επιχείρηση με κάκιστους όρους για τα δικαιώματα των εργαζομένων.
Στην συνάντηση υπήρξε δέσμευση εκ μέρους της Επιθεώρησης Εργασίας για την άμεση παρέμβασή της, καθώς και η κοινή παραδοχή όλων της παράνομης ενέργειας της επιχείρησης.
Για το θέμα κατατέθηκε κοινό υπόμνημα-καταγγελία όλων των Πρωτοβάθμιων Σωματείων του εμπορίου της Αττικής, καθώς και του Εργατικού Κέντρου Λαυρίου-Ανατολικής Αττικής στην κεντρική Διοίκηση του ΣΕΠΕ.
Η Διοίκηση