Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου 2024

Μεγάλη απεργιακή κινητοποίηση των Συνδικάτων στο κέντρο της Αθήνας.



                        ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Για την μεγάλη απεργιακή κινητοποίηση των Συνδικάτων στο κέντρο της Αθήνας.
Το Διοικητικό Συμβούλιο του Εργατικού Κέντρου Λαυρίου-Ανατολικής Αττικής, χαιρετίζει το μεγάλο και συγκλονιστικό απεργιακό ποτάμι, που σήμερα ξεχείλισε από οργή και αγανάκτηση στο κέντρο της Αθήνας, διατρανώνοντας πως με οργάνωση και αγώνα θα παρασύρει όλους αυτούς που μας τσακίζουν την ζωή και το σύστημά τους που βάζει τα κέρδη των αφεντικών πάνω από την ζωή και τα όνειρά μας.
Ιδιαίτερα χαιρετίζουμε νέους συναδέλφους, που για πρώτη φορά έκαναν το βήμα και απήργησαν, κόντρα στην τρομοκρατία και τις απειλές της εργοδοσίας, δίνοντας το παρόν στο μπλοκ του Εργατικού Κέντρου Λαυρίου-Ανατολικής Αττικής, που ήταν από τα μαζικότερα των τελευταίων πολλών χρόνων.
Η μεγάλη επιτυχία της απεργίας σταθμού δίνει αγωνιστική ανάταση στον εργαζόμενο λαό που στενάζει από την αντιλαϊκή πολιτική των κυβερνήσεων, της Ευρωπαϊκής Ένωσης και την επίθεση της εργοδοσίας στους χώρους δουλειάς. Η επιτυχία της απεργίας είναι ακόμα μεγαλύτερη καθώς αποφασίστηκε από 37 Εργατικά Κέντρα και 22 Ομοσπονδίες του Ιδιωτικού τομέα και εκατοντάδες Πρωτοβάθμια και επιχειρησιακά σωματεία σε όλη την χώρα αφήνοντας στην ανυποληψία και στην κατάντια της την άθλια ηγεσία της ΓΣΕΕ.
Κυρίως όμως δείχνει ότι η δύναμη βρίσκεται στα χέρια μας, στα χέρια αυτών που παράγουν τα πάντα πάνω την Γη, τα οποία όμως τα καρπώνεται μια μικρή μερίδα εκμεταλλευτών των δικών μας κόπων.
Τα Συνδικάτα το επόμενο διάστημα μέσα από Διοικητικά Συμβούλια και γενικές συνελεύσεις θα εκτιμήσουν συνολικά την μάχη της απεργίας που δόθηκε και συλλογικά και οργανωμένα θα αποφασίσουν τα επόμενα βήματα κλιμάκωσης του αγώνα.
Τα αιτήματά μας είναι αδιαπραγμάτευτα:
Δεν ανεχόμαστε να συγκαλυφθεί το προδιαγεγραμμένο έγκλημα στα Τέμπη.
Δεν ανεχόμαστε να ζούμε με πενταροδεκάρες τον 21ο αιώνα. Ουσιαστικές αυξήσεις τώρα στους μισθούς μας.
Δεν ανεχόμαστε να δουλεύουμε χωρίς Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας και συγκροτημένα δικαιώματα. Τώρα με νόμο να ανοίξουν οι συλλογικές διαπραγματεύσεις συνδικάτων με εργοδότες.
Δεν ανεχόμαστε να χρυσοπληρώνουμε τα είδη πρώτης ανάγκης. Τώρα να καταργηθεί ο ΦΠΑ σε όλα τα είδη πρώτης ανάγκης, στα καύσιμα στην ενέργεια και να μπει πλαφόν τιμών σε όλα τα προϊόντα.
Συνεχίζουμε μαχητικά, δυναμικά, κάτω από την σημαία του αγώνα των σύγχρονων αναγκών μας, με πίστη στο δίκιο μας, στο δίκιο του αγώνα, για να επιβάλλουμε τις δικές μας ανάγκες τον 21ο αιώνα.

Αγωνιστικά η Διοίκηση.