Παρασκευή 3 Νοεμβρίου 2023

Για τις αυξήσεις των δημοτικών τελών στο Δήμο Λαυρεωτικής.

Λαύριο  02-11-2023 Αρ. Πρωτ. 160

                               ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 

Σε μια συνεδρίαση παρωδία του απερχόμενου Δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Λαυρεωτικής στις 31/10/23,  αποφασίστηκαν μια σειρά αυξήσεων στα δημοτικά τέλη σε όλες τις κατηγορίες (γενικοί και ειδικοί συντελεστές, ανταποδοτικά τέλη καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού, φόρος ηλεκτροδοτούμενων χώρων) σε οικίες και καταστήματα, ενώ εκτοξεύτηκαν και τα τέλη για τα καταστήματα εστίασης (πεζοδρόμια και άλλοι δημόσιοι χώροι). 

Οι αυξήσεις φωτιά λίγες μόλις μέρες μετά τις εκλογές στις 8 Οκτώβρη 2023, αποδεικνύουν καταφανέστατα τις αντιλαϊκές ράγες που ακολουθεί η συγκεκριμένη δημοτική αρχή που γίνεται το μακρύ χέρι του κράτους και των κυβερνήσεων σε τοπικό επίπεδο, κάτι το οποίο ήταν αναπόφευκτο και για αυτήν αλλά και για οποία άλλη εκλέγονταν χωρίς να αμφισβητεί την κυρίαρχη πολιτική και στρατηγική του κεφαλαίου.

Οι απαράδεκτες αυτές αυξήσεις και πολιτικές που δυσχεραίνουν την ζωή των λαϊκών στρωμάτων της περιοχής της Λαυρεωτικής, των εργαζομένων και των μικρομεσαίων αυτοαπασχολούμενων,  που στενάζουν χρόνια τώρα από τις αντιλαϊκές-αντεργατικές πολιτικές κυβερνήσεων και δημοτικών αρχών όπως της συγκεκριμένης, δεν θα μείνουν αναπάντητες από τον λαό της περιοχής όπως εμφατικά έδειξε και στο χθεσινό δημοτικό συμβούλιο η παρουσία του.

Καλούμε τους εργαζόμενους και τους αυτοαπασχολούμενους να μην αποδεχθούν αυτήν την πολιτική που πνίγει και τσακίζει τα δικαιώματα και την ζωή τους. Να βγουν στο προσκήνιο, να παλέψουν με βάση τις σύγχρονες ανάγκες τους και όχι τις ανάγκες των επενδυτών, της ανάπτυξης που ωφελεί τους λίγους και όλους όσοι ζουν σε βάρος τους. Απέναντι στην νέα φοροεπιδρομή της κυβέρνησης της ΝΔ και σε όσους τους κάνουν τον βίο αβίωτο.

Η ανάπτυξη που ευαγγελίζονταν η δημοτική αρχή στα ιλουστρασιόν φυλλάδια πριν τις εκλογές, που σαν γνήσιος πολιτικός απατεώνας απέκρυπτε τις αυξήσεις φωτιά στα δημοτικά τέλη, αποδείχθηκε αμέσως ότι είναι στραγγάλισμα των πολλών για να κερδίζουν οι λίγοι. Την ίδια ώρα που καλούνται τα νοικοκυριά και οι μικροί ΕΒΕ της περιοχής να βάλουν πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη, όλες οι μεγάλες επιχειρήσεις στα όρια του Δήμου, ξενοδοχεία, βιομηχανίες και οργανισμοί με κέρδη εκατομμυρίων απολαμβάνουν μηδενικές αυξήσεις, Γι’ αυτό λέμε ότι η πολιτική του Δήμου είναι ταξική, γιατί οι πολλοί πληρώνουν την ανάπτυξη των λίγων. 

Προειδοποιούμε όλους όσους νομίζουν ότι έχουν λευκή επιταγή να τσακίσουν την ζωή και τα δικαιώματα των πολλών, ότι «πλανώνται πλάνην οικτράν» και θα βρουν απέναντί τους, όχι μόνο το λαϊκό κίνημα της περιοχής αλλά και όλους αυτούς που κάποιοι νομίζουν ότι τα όνειρά τους χωράνε σε 30 μέτρα δρόμο, σε ταξίματα και ψεύτικες υποσχέσεις. Να είναι σίγουροι ότι όλοι αυτοί θα είναι αύριο εκείνοι που θα ισοπεδώσουν αυτούς και την πολιτική που υπηρετούν. 
Θα φροντίσουμε εμείς γι’ αυτό. 

Η Διοίκηση