Σάββατο 30 Μαρτίου 2024

Για τις δίκες των απεργών απο την ΑΦΟΙ ΒΛΑΧΟΥ και του Βάλσαμου Συρίγου για τους πλειστηριασμούς.

                       

  
                      ΚΟΙΝΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ ΧΑΡΤΟΥ.
ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΑΥΡΙΟΥ-ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ.
ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΧΑΡΤΟΥ.
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΑΦΟΙ ΒΛΑΧΟΥ Α.Ε.
ΈΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΠΡΑΚΤΟΡΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΑΘΗΝΩΝ.
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΛΑΥΡΕΩΤΙΚΗΣ.
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΑΜΥΝΤΙΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΑΒΕΕ ΛΑΥΡΙΟΥ ΕΒΟ-ΠΥΡΚΑΛ (πρώην) ΣΕΒΟ 1982.
ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ Δ.Ε.Η. Α.Η.Σ. ΛΑΥΡΙΟΥ.
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΗΛΕΚΤΡΟΤΕΧΝΙΤΩΝ ΛΑΥΡΙΟΥ.
ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΚΑΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΔΟΜΙΚΑ ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ ΛΑΥΡΕΩΤΙΚΗΣ.
ΠΑΡΑΤΗΜΑ ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ ΕΡΓΑΤΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΕΠΙΣΤΙΣΜΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΝΟΜΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ.
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ «ΣΕΛΕΚΤ ΣΕΡΒΙΣ ΠΑΡΤΝΕΡ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ ΕΛΛΑΣ Α.Ε» ΝΟΜΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ.
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΣΠΑΤΩΝ ΑΡΤΕΜΙΔΑΣ & ΠΕΡΙΞ ΠΕΡΙΟΧΩΝ (ΜΑΡΑΘΩΝΑΣ – ΡΑΦΗΝΑ – ΣΠΑΤΑ ΑΡΤΕΜΙΔΑ – ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟ).
ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΚΑΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΔΟΜΙΚΑ ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ ΛΑΥΡΕΩΤΙΚΗΣ.
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ NEWREST ΕΛΛΑΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΡΟΦΟΔΟΣΙΑΣ Α.Ε.
ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΦΙΛΙΑΣ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΤΩΝ ΛΑΩΝ «ΛΑΥΡΙΟ-ΑΛΕΞΙΝΑΤΣ»


ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ.
 ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΤΩΡΑ Η ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΟΣΩΝ ΑΓΩΝΙΖΟΝΤΑΙ.
Τα συνδικάτα και οι φορείς που υπογράφουμε την ανακοίνωση αυτή, καταγγέλλουμε την προσπάθεια ποινικοποίησης της συνδικαλιστικής δράσης και όσων αγωνίζονται στο πλευρό των εργαζομένων και του λαού για δουλειά και ζωή με δικαιώματα.
 Η προσπάθεια τρομοκράτησης και ποινικοποίησης των αγωνιζόμενων συνδικαλιστών και άλλων πρωτοπόρων εργαζομένων έχει πάρει διαστάσεις μόνιμης πρακτικής το τελευταίο διάστημα από κράτος και εργοδοσία γιατί έτσι θέλουν να βάλουν φρένο σε όσους αγωνίζονται ενάντια στα αδιέξοδα που γεννά το σύστημα της εκμετάλλευσης.
Συγκεκριμένα, την Τρίτη 2 Απρίλη 2024 πραγματοποιείται η δική τεσσάρων συναδέλφων μετά από την απαράδεκτη ποινική δίωξη που προχώρησε, με ψευδείς και ανυπόστατες κατηγορίες, η εργοδοσία της επιχείρησης Αφοί Βλάχου, κατά την διάρκεια την μεγάλης δεκαήμερης απεργίας των εργαζομένων εκεί, τον Ιούλιο του 2019, για την απόλυση του Προέδρου του Εργατικού Κέντρου Λαυρίου-Ανατολικής Αττικής και εργαζόμενου στην επιχείρηση ο οποίος είναι και ο ένας εξ των κατηγορουμένων που σέρνεται στην συγκεκριμένη δίκη μαζί με τον Πρόεδρο του Κλαδικού Συνδικάτου Τύπου και Χάρτου και δύο ακόμα εργαζόμενους που πήραν μέρος στην απεργία.
Τρεις ημέρες αργότερα, την Παρασκευή 5 Απρίλη 2024, θα πραγματοποιηθεί η εξ αναβολής δίκη του συνάδελφού μας Βάλσαμου Συρίγου, για τον λόγο ότι την ίδια χρονιά, το 2019, υπερασπίστηκε μαζί με άλλους εργαζόμενους, συναδέλφους μας να μην τους πάρουν το σπίτι και τους πετάξουν στον δρόμο, τα κοράκια που κλέβουν του λαού το βιός.
Προειδοποιούμε κράτος και εργοδοσία ότι αυτές οι πρακτικές δεν θα περάσουν και δεν πρόκειται να σταματήσουν τον αγώνα μας για να ζήσουν οι εργαζόμενοι σύμφωνα με τις δικές τους ανάγκες τον 21ο αιώνα.
Οι συνάδελφοι που διώκονται, έχουν στο πλευρό τους όλα τα συνδικάτα της χώρας, άλλους μαζικούς φορείς, που παλεύουν ενάντια σε αυτήν την πολιτική που επιτίθεται λυσσαλέα στα δικαιώματά μας.
Η αλληλεγγύη των εργαζομένων θα σπάσει και αυτή την προσπάθεια κράτους και εργοδοτών.
Καλούμε του εργαζόμενους να δείξουν έμπρακτα την συμπαράστασή τους στους διωκόμενους συναδέλφους την Τρίτη 2 Απριλίου στις 9πμ μπροστά από το κτίριο 9 και την Παρασκευή 5 Απριλίου μπροστά από το κτίριο 12 την ίδια ώρα, στα δικαστήρια Αθηνών.
Οι Διοικήσεις των ανωτέρω συνδικαλιστικών οργάνων και φορέων.
28 Μαρτίου 2024.