Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024

ΣΑΒΒΑΤΟ 30 ΜΑΡΤΙΟΥ 2024 2η ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΠΡΟΒΟΛΗ ΣΤΟ ΕΚ ΣΤΙΣ 8ΜΜ ‘’The Other Half” του Γιώργου Μουτάφη.



Λαύριο 27-03-2024 Αρ. Πρωτ. 072
             ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 
ΣΑΒΒΑΤΟ 30 ΜΑΡΤΙΟΥ 2024 2η ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΠΡΟΒΟΛΗ ΣΤΟ ΕΚ ΛΑΥΡΙΟΥ-ΑΝΑΤΤΙΚΗΣ ΣΤΙΣ 8ΜΜ
‘’The Other Half” του Γιώργου Μουτάφη.
Το Εργατικό Κέντρο Λαυρίου-Ανατολικής Αττικής στην δεύτερη κινηματογραφική προβολή του παρουσιάζει ένα συγκλονιστικό ντοκιμαντέρ. 
Ο πολεμικός ανταποκριτής που βρέθηκε στα μέτωπα των πολέμων και των καυτών σημείων, για βιοποριστικούς λόγους, είδε πολλά, κατέγραψε τα περισσότερα.  Μια καταγραφή 15 χρόνων σε κάθε πέρασμα προσφύγων. Από την Πάτρα, στα Ελληνοαλβανικά και από την Μυτιλήνη στον Έβρο.
 Ο δημιουργός δεν κοίτα απαθής τα γεγονότα. Παίρνει ξεκάθαρη θέση. Είναι με τους κατατρεγμένους. Καλούμε όλο τον λαό να το παρακολουθήσει 72 λεπτά που σου σφίγγουν το στομάχι, που σου κόβουν την ανάσα. Γιατί είναι άλλο να το ακούς και άλλο να το βλέπεις. 
Δυστυχώς αυτά που προβάλει συμβαίνουν καθημερινά στα σύνορα, σε κάθε πέρασμα από την κόλαση του πολέμου στη «γη της επαγγελίας» Το Σαββατο 30 Μάρτη στις 8μμ σας προσκαλούμε να παρακολουθήσουμε το ντοκιμαντέρ του Γιώργου Μουτάφη, εδώ στην πόλη των προσφύγων και της αλληλεγγύης, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Εργατικού Κέντρου Λαυρίου-Ανατολικής Αττικής στο Λαύριο.
Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ