Παρασκευή 12 Ιανουαρίου 2024

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Για την συνάντηση με τον περιφερειάρχη Αττικής.


Αντιπροσωπεία του Εργατικού Κέντρου Λαυρίου-Ανατολικής Αττικής συναντήθηκε την Πέμπτη 4 Ιανουαρίου με τον νέο Περιφερειάρχη Αττικής κ.Χαρδαλιά στην έδρα της περιφέρειας.
 Η συνάντηση είχε προγραμματιστεί στην παρέμβαση που είχε πραγματοποιήσει το Εργατικό Κέντρο Λαυρίου-Ανατολικής Αττικής και άλλοι φορείς στην ορκωμοσία του νέου Περιφερειακού Συμβουλίου στις 20 Δεκεμβρίου 2023, στην οποία είχαν παραδοθεί δύο υπομνήματα στους επικεφαλής όλων των παρατάξεων τα οποία αφορούσαν σημαντικά προβλήματα και ζητήματα της περιοχής μας όπως η συνεχόμενη υποστελέχωση και υποβάθμιση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, η απουσία Δημόσιου Γενικού Νοσοκομείου στην Ανατολική Αττική, αλλά και η επέκταση των δραστηριοτήτων της εταιρίας Ravago με την κατασκευή του προβλήτα στον όρμο του Αγίου Νικολάου στο Θορικό Λαυρεωτικής.
 Στην συνάντηση οι εκπρόσωποι του Εργατικού Κέντρου Λαυρίου-Ανατολικής Αττικής ανέπτυξαν μια σειρά από ζητήματα και προβλήματα που αντιμετωπίζει ο λαός της ευρύτερης περιοχής μας είτε σε γενικό είτε σε τοπικό επίπεδο και εκτός των παραπάνω μεγάλων ζητημάτων συζήτησαν με τον περιφερειάρχη Αττικής μεταξύ άλλων και τα παρακάτω θέματα στα οποία πρέπει άμεσα να δοθούν λύσεις για να καλυτερέψει η ζωή των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής μας:
 1. Μεταφορές στην Ανατολική Αττική, οι οποίες εκτός ότι είναι πολύ πίσω από τις ανάγκες των κατοίκων που υπόκεινται σε πολύ μεγάλη ταλαιπωρία, σε πολλές περιπτώσεις γίνεται και επικίνδυνη για την ζωή των ανθρώπων με Λεωφορεία που είναι κυριολεκτικά ακατάλληλα να εκτελούν δρομολόγια, ασυντήρητα, με αποτελέσματα να ξεσπούν πυρκαγιές και άλλες βλάβες εν κινήσει, την ίδια στιγμή μάλιστα που συνεχίζεται να δίνονται σε ιδιώτες οι μεταφορές της περιοχής και ο νέος διαγωνισμός κρίθηκε άγονος κάτι που θα οξύνει τα προβλήματα των κατοίκων.
 2. Αντιπυρική προστασία των δασών, που είναι πίσω από τις ανάγκες για την προστασία τους. Ενδεικτικά αναφέραμε ότι, εκτός της υποχρηματοδότησης, το Δασαρχείο Λαυρίου δεν έχει κανένα δασεργάτη ενώ υπάρχουν και ελλείψεις σε Διοικητικό και επιστημονικό προσωπικό, σε μέσα πυρόσβεσης κτλ.
 3. Αντιπλημμυρική προστασία, όπου αντίστοιχα υπάρχει υποχρηματοδότηση και για αυτήν, επίσης αναφέραμε ότι υπάρχουν ακαθάριστα ρέματα και ότι σε όσες περιοχές έχουν πληγεί από πυρκαγιές δεν έχουν γίνει μελέτες και ανάλογες εργασίες (αναδασώσεις, αντιπλημμυρική θωράκιση, κτλ) για την προστασία των κατοίκων αυτών των περιοχών .
 4. Για τις αποζημιώσεις από πρόσφατες πυρκαγιές, οι οποίες δεν έχουν σε πολλές περιπτώσεις προχωρήσει μεγάλο διάστημα μετά, ενώ αποκλείουν με απαράδεκτο τρόπο μια σειρά κατεστραμμένες κατοικίες με πρόσχημα διάφορα ζητήματα αδειών κτλ.
 5. Για την ένταξη στο σχέδιο πόλης μια σειρά οικισμών που έχουν ολοκληρωθεί οι μελέτες και όμως αυτές καθυστερούν χωρίς κανένα λόγο.
 6. Για τα μεγάλα προβλήματα στα σχολικά κτήρια, χωρίς αντισεισμικό έλεγχο στην πλειοψηφία αυτών, με ακατάλληλα κτήρια να στεγάσουν μαθητές, όπως πχ το Ειδικό σχολείο Λαυρίου που δεν είναι επαρκές να καλύψει τις ανάγκες των συγκεκριμένων μαθητών και θέλει να εγερθεί νέο, αλλά και για το Γενικό Λύκειο Λαυρίου το οποίο έχει τεράστια προβλήματα τα οποία τα έχουν κάνει γνωστά εκπαιδευτικοί και γονείς της περιοχής κα.
 7. Για τις αθλητικές εγκαταστάσεις που υπάρχουν μεγάλα προβλήματα σε όλη την Ανατολική Αττική και ενδεικτικά αναφέραμε την αγωνία που μας έχουν μεταφέρει κάτοικοι της περιοχής του προβλήματος για το Γήπεδο Γεώργιος Ραφιάς στο Λαύριο, το οποίο είναι ακατάλληλο να γίνονται ποδοσφαιρικοί αγώνες και που πρέπει άμεσα να αλλαχθεί ο τάπητας καθώς έχει βγει το ανάλογο κονδύλι από την περιφέρεια αλλά δεν έχει πραγματοποιηθεί μέχρι σήμερα αλλαγή κτλ.
 Η συζήτηση έκλεισε με την δέσμευση του νέου Περιφερειάρχη Αττικής ότι θα παρακολουθήσει τα προβλήματα και θα απαντήσει άμεσα σε αυτά, την κατάθεση ενημερωτικής επιστολής από το Εργατικό Κέντρο Λαυρίου-Ανατολικής Αττικής των προβλημάτων σε αυτόν, αλλά και την δέσμευσή μας ότι το Εργατικό Κέντρο Λαυρίου-Ανατολικής Αττικής, τα σωματεία και οι μαζικοί φορείς της ευρύτερης περιοχής δεν θα κάνουν πίσω από την διεκδίκηση των ολοένα διευρυμένων και σύγχρονων αναγκών του λαού και των εργαζομένων της Ανατολικής Αττικής με όλες τις μορφές πάλης και αγώνα το επόμενο διάστημα.
Η Διοίκηση