Πέμπτη 4 Αυγούστου 2022

Για την απόλυση του Προέδρου του Συνδικάτου Τύπου και Χάρτου. 

  01-08-2022 ΑΡ.ΠΡΩΤ.139


                ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 
Για την απόλυση του Προέδρου του Συνδικάτου Τύπου και Χάρτου. 

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Εργατικού Κέντρου Λαυρίου-Αν.Αττικής καταγγέλλει την απαράδεκτη τακτική της επιχείρησης «Up-Press» η οποία την Πέμπτη προχώρησε στην αιφνιδιαστική διακοπή της παραγωγής και στην απόλυση των εργαζομένων της. 
Η επιχείρηση ανακοίνωσε ότι «η εταιρία θα συνεχίσει, να λειτουργεί το εμπορικό τμήμα της, ενώ το τμήμα παραγωγής το εξαγόρασε άλλη εταιρεία του κλάδου, η "Ink-Paper & Print", που θα προσλάβει όποιους εργαζόμενους θέλει και χρειάζεται, και που φυσικά μέσα σε αυτούς δε θα περιλαμβάνεται ο πρόεδρος του συνδικάτου Συνδικάτου Τύπου και Χάρτου, Θανάσης Φωτόπουλος, που απολύθηκε μαζί με τους υπόλοιπους εργαζόμενους.
Οι πρακτικές της εργοδοσίας είναι γνωστές θέλει να τελειώνει με πρωτοπόρους εργαζόμενους που μπαίνουν μπροστά στην υπεράσπιση των συμφερόντων των εργαζομένων και μια από αυτές είναι και η συγκεκριμένη τακτική για να πετάξει έξω από το χώρο εργασίας του τον πρόεδρο του κλαδικού Συνδικάτου Τύπου και Χάρτου. Δεν θα τους περάσει όμως, θα μας βρίσκουν συνέχεια μπροστά τους.
Η εργοδοσία να βάλει καλά στο μυαλό της ότι το ταξικό κίνημα δεν ανέχεται τέτοιες πρακτικές, ο Συνάδελφος πρόεδρος του Κλαδικού Συνδικάτου έχει στο πλευρό του όλη την εργατική τάξη της χώρας μας, γι’ αυτό την καλούμε να προχωρήσει άμεσα στην επαναπρόσληψη του συναδέλφου μας καθώς και των υπόλοιπων απολυμένων εργαζόμενων.
Η Διοίκηση