Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου 2022

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΡΑΤΟΥΣ ΚΑΙ ΑΦΕΝΤΙΚΩΝ ΘΑ ΣΠΑΣΕΙ ΤΑ ΜΟΥΤΡΑ ΤΗΣ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΗΝ ΠΑΛΙΚΑΡΙΣΙΑ ΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΑΠΕΡΓΩΝ ΤΗΣ COSCO ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΤΑΞΗΣ.

        07-02-22 ΑΡ.ΠΡΩΤ. 025
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΡΑΤΟΥΣ ΚΑΙ ΑΦΕΝΤΙΚΩΝ ΘΑ ΣΠΑΣΕΙ ΤΑ ΜΟΥΤΡΑ ΤΗΣ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΗΝ ΠΑΛΙΚΑΡΙΣΙΑ ΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΑΠΕΡΓΩΝ ΤΗΣ COSCO ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΤΑΞΗΣ.
Από τις πρώτες πρωινές ώρες οι σκηνές που εκτυλίσσονται στις προβλήτες 2 και 3 της COSCO στο λιμάνι του Πειραιά είναι προκλητικές, προκαλούν το περί δικαίου κοινό αίσθημα και την οργή του εργαζόμενου λαού της χώρας μας.
Τι ίδιο αστικό κράτος, που σε μια αναμενόμενη χιονόπτωση άφησε παγωμένους χιλιάδες λαού στο δρόμο για περισσότερο από 24 ώρες και ολοκλήρους οικισμούς για μέρες χωρίς ρεύμα, τώρα βρήκε τον τρόπο με μια γιγαντιαία επιχείρηση λιμενικού, ΜΑΤ, μονάδων ΟΥΚ, με ΑΥΡΕΣ αλλά και την συνδρομή σεσημασμένων υπόδικων που είναι κατηγορούμενοι για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και εκβιασμούς, να κυκλώσουν το λιμάνι του Πειραιά για να σπάσουν με την τρομοκρατία και την καταστολή των δίκαιο αγώνα των εργαζόμενων της COSCO που παλεύουν για την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας που θα κατοχυρώνει τα δικαιώματά τους στην εργασία και στην ασφάλεια τους, για να μπορούν να γυρνάνε ασφαλείς στα σπίτια τους.
Η τεράστια αυτή κινητοποίηση των δυνάμεων καταστολής αφήνει για άλλη μια φορά έκθετη την κυβέρνηση που με διαφορά δύο εβδομάδων δείχνει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο ότι κράτος υπάρχει και λειτουργεί άρτια, αλλά μόνο όταν πρέπει να προστατέψει τα κέρδη των αφεντικών.
Οι εργάτες της COSCO είναι ήδη νικητές. Η απεργία πέτυχε, η τρομοκρατία δεν πέρασε, οι εργάτες συσπειρωμένοι στο ταξικό τους Σωματείο, με όπλο την αλληλεγγύη, απάντησαν στην καταστολή και με τον παλικαρίσιο αγώνα τους απέναντι σε θεούς και δαίμονες δείχνουν τον δρόμο της οργάνωσης και της σύγκρουσης απέναντι σε όσους τσακίζουν τα δικαιώματά μας.
Συνάδελφοι εργαζόμενοι στην COSCO είστε ήδη νικητές γιατί έχετε στο πλευρό σας, την συμπαράσταση και την αλληλεγγύη όλης της εργατικής τάξης της χώρας και διεθνώς.
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ:
Να φύγουν τώρα οι δυνάμεις καταστολής και οι μπράβοι της νύχτας από το λιμάνι του Πειραιά. Να υπογράψει η COSCO την Συλλογική Σύμβαση Εργασίας που αποφάσισαν με μαζικές διαδικασίες οι ίδιοι οι εργαζόμενοι.
Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΡΑΤΟΥΣ ΚΑΙ ΑΦΕΝΤΙΚΩΝ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ. ΟΙ ΕΡΓΑΤΕΣ ΤΗΣ COSCO ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟΙ ΤΟΥΣ. Ο ΑΓΩΝΑΣ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΚΑΙ ΑΠΑΙΤΗΣΗ ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΤΑΞΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ.
Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ