Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου 2022

Ατύχημα διανομέα στην Λούτσα.Τώρα να παρθούν μέτρα προστασίας για τους εργαζόμενους διανομείς, καθώς η ανυπαρξία αυτών θέτει κάθε μέρα την ζωή τους σε κίνδυνο.

06-02-22 ΑΡ.ΠΡΩΤ. 024
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Τώρα να παρθούν μέτρα προστασίας για τους εργαζόμενους διανομείς, καθώς η ανυπαρξία αυτών θέτει κάθε μέρα την ζωή τους σε κίνδυνο.
Άλλος ένας συνάδελφός μας διανομέας τραυματίσθηκε σοβαρά στην διάρκεια της βάρδιας του, το μεσημέρι του Σαββάτου, απασχολούμενος σε μεγάλη γνωστή αλυσίδα καφέ, στη Λούτσα.
Το Διοικητικό Συμβούλιο του Εργατικού Κέντρου Λαυρίου-Αν.Αττικής εκφράζει την συμπαράστασή του στην οικογένεια του συναδέλφου και εύχεται ταχεία ανάρρωση στον ίδιο.
Όλες οι κυβερνήσεις μέχρι σήμερα και οι εργοδότες έχουν εγκληματικές ευθύνες. Συνεχίζουν να έχουν τους διανομείς εκτός ΒΑΕ, εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν τα απαραίτητα μέτρα προστασίας των διανομέων ως περιττό κόστος. Ρίχνουν την ευθύνη της συντήρησης και του ελέγχου αποκλειστικά στους διανομείς που δουλεύουν με δικά τους οχήματα, χωρίς να χορηγούνται τα απαραίτητα ατομικά μέτρα προστασίας, παρά μόνο διαφημιστικά μπουφάν στην καλύτερη των περιπτώσεων.
Το Εργατικό Κέντρο Λαυρίου-Ανατολικής Αττικής, απαιτεί εδώ και τώρα να παρθούν μέτρα προστασίας, υποχρεωτικά για όλους τους εργοδότες, που θα προστατεύουν την ζωή των εργαζομένων που η ζωή τους βρίσκεται σε κίνδυνο εξαιτίας των ανύπαρκτων μέτρων προστασίας των διανομέων.
Το Υπουργείο Εργασίας όμως αντί να νομοθετεί για την προστασία των εργαζομένων έχει βάλει στο στόχαστρο την κατάργηση του 8ωρου και την ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης.
Για αυτό τον λόγο ο μόνος δρόμος είναι η οργάνωση των εργαζομένων στα Συνδικάτα τους. Ερχόμαστε σε επαφή με το Συνδικάτο Επισιτισμού-Τουρισμού, με το Παράρτημα στη Νοτιοανατολική Αττική, γινόμαστε μέλη του! Τώρα με τον οργανωμένο αγώνα μας να επιβάλουμε:
● Μέτρα προστασίας για τους συναδέλφους διανομείς! Ατομικά μέσα προστασίας, εταιρικό μηχανάκι, συντήρηση και καύσιμα στην αποκλειστική ευθύνη του εργοδότη.
● Ένταξη ΤΩΡΑ της ειδικότητας στα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα!
● Πλήρης ασφαλιστική κάλυψη για όλους, δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και κατάργηση των ελαστικών μορφών απασχόλησης! Να τηρείται απαρέγκλιτα το 8ωρο- 5θήμερο- 40ωρο.
● Απαγόρευση της διανομής σε ακραίες καιρικές συνθήκες, ορισμός χιλιομετρικής απόστασης για τη διανομή.
● Υπογραφή Κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας με ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς, επίδομα ανθυγιεινής εργασίας.
Η Διοίκηση