Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου 2022

Άμεση Ενίσχυση όλων των Δημόσιων Δομών Υγείας 


22-2-2002 Αρ. Πρωτ.039
Κάλεσμα Εργατικού Κέντρου Λαυρίου και Ανατολικής Αττικής
Άμεση Ενίσχυση όλων των Δημόσιων Δομών Υγείας – Στηρίζουμε τον αγώνα των Υγειονομικών απέναντι στο «Νέο ΕΣΥ»
Ενώνουμε τις δυνάμεις μας, συντονίζουμε τη δράση μας
ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΤΗ ΦΩΝΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΛΗ ΜΑΣ
Για την προστασία της υγείας και των δικαιωμάτων του λαού.
ΣΑΒΒΑΤΟ 26/2 12.00 ΣΥΝΤΑΓΜΑ
(αναχώρηση πούλμαν στις 9.30 από ΟΤΕ Λαυρίου)
Οι ανάγκες μας στην υγεία, στην προστασία της ίδιας μας της ζωής, δε μπορούν να περιμένουν. Τα δύο χρόνια της πανδημίας ανέδειξαν την τραγική κατάσταση του Συστήματος Υγείας και τα τεράστια κενά. Το «Νέο ΕΣΥ» και οι προπαγανδιστές του όχι μόνο δεν θέλουν να λύσουν το πρόβλημα, αλλά η ψήφιση όλων όσων έχουν εξαγγείλει μόνο δεινά μπορούν να φέρουν στον λαό. Η στήριξή μας στον δίκαιο και αναγκαίο αγώνα των αγωνιστών υγειονομικών είναι επιβεβλημένη όσο ποτέ. Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας, τη συμπαράστασή μας, σε όλους τους εργαζόμενους κι ανέργους, στους αυτοαπασχολούμενους που με ανησυχία δίνουν τη μάχη της επιβίωσης.
Η προστασία της υγείας όλων των εργαζομένων είναι κοινή μας υπόθεση.
Η κυβέρνηση με το «Νέο ΕΣΥ» συνεχίζει την εγκληματική πολιτική όλων των υπόλοιπων κυβερνήσεων πριν από αυτή. Ετοιμάζεται να κλείσει κι άλλα νοσοκομεία, Κέντρα Υγείας, κόβει στο μισό (!) την δαπάνη προς την Πρωτοβάθμια Φροντίδα. Την ίδια ώρα μετατρέπει τα δημόσια νοσοκομεία σε εταιρείες που θα λειτουργούν - στην καταστροφική για τις ανάγκες του λαού – λογική του κόστους – οφέλους. Στην τεράστια καθυστέρηση των χειρουργείων λόγω της υποστελέχωσης τα 2 τελευταία χρόνια απαντάει με «απογευματινά χειρουργεία» επί πληρωμή!! Να πηγαίνουμε στο Δημόσιο νοσοκομείο που πληρώνουμε από τις εισφορές μας και να βάζουμε κι άλλο το χέρι στην τσέπη!!
Δύο χρόνια πανδημία και η κατάσταση στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας παραμένει εκρηκτική και όλο και πιο πίσω από τις ήδη αυξανόμενες ανάγκες. Οι εργαζόμενοι, οι κάτοικοι, η νεολαία της Ανατολικής Αττικής υποφέρουν. Αιτίες είναι αλλού η ανυπαρξία δομών, αλλού η υποστελέχωση και ουσιαστική εγκατάλειψη των δομών και αλλού οι δομές που υπάρχουν είναι σε τραγική αναντιστοιχία με τον πληθυσμό που υποτίθεται ότι εξυπηρετούν. Η μη ύπαρξη δημόσιου γενικού Νοσοκομείου στην Ανατολική Αττική έχει στοιχίσει πολύ ακριβά στην λαϊκή οικογένεια της περιοχής.
Τα παραδείγματα από εργατικά ατυχήματα που θα μπορούσαν να είχαν σωθεί εργαζόμενοι από την ύπαρξη νοσοκομείου ή και στελεχωμένων Κέντρων Υγείας είναι πάρα πολλά. Το πρόσφατο τροχαίο ατύχημα με το διανομέα στην Κερατέα ανέδειξε τραγικά αυτή την αναγκαιότητα.
Στην Ανατολική Αττική υπάρχει το μεγαλύτερο αεροδρόμιο της χώρας με χιλιάδες εργαζόμενους και εκατομμύρια επιβάτες, δύο λιμάνια, δεκάδες βιομηχανικές ζώνες και πάρκα. Χιλιάδες εργάτες Γης παρατημένους στην μοίρα τους και εκτεθειμένους σε ανθυγιεινές συνθήκες ζωής και δουλειάς. Στην Ανατολική Αττική ένα βασικό χώρο παραθέρισης για τις λαϊκές οικογένειες του λεκανοπεδίου, σε μία περιοχή που τα τελευταία χρόνια έχει μετρήσει την μεγαλύτερη οικιστική ανάπτυξη, ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΗΜΟΣΙΟ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ.
Παράλληλα, η κατάσταση των Τοπικών Κέντρων Υγείας προκαλεί οργή και αγανάκτηση, με τους κατοίκους των περιοχών να καταφεύγουν στα ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα και κλινικές που ξεφυτρώνουν σαν τα «μανιτάρια», αφού έχουν εξασφαλισμένη «πελατεία» τον λαό που αναζητά στοιχειώδεις παροχές υγείας, ή να ταξιδεύουν στην Αθήνα σε όσα νοσοκομεία λειτουργούν και δεν μετατράπηκαν σε νοσοκομεία «μίας νόσου», επειδή πάλι «δεν υπήρχαν λεφτά» για τη στελέχωσή τους 2 χρόνια τώρα.
Σε αυτή την περιοχή η ύπαρξη Δημόσιου Γενικού Νοσοκομείου και η γενναία στελέχωση των Κέντρων Υγείας και του ΕΚΑΒ είναι κάτι παραπάνω από αναγκαία. Τα παραδείγματα από το Λαύριο έως το Γραμματικό και από το Μαραθώνα μέχρι την Σαρωνίδα είναι άφθονα. Από απλές περιπτώσεις μέχρι πολυτραυματίες που επιπτώσεις στην ζωή και στην υγεία τους θα ήταν διαφορετική εάν υπήρχαν οι κατάλληλες δομές υγείας στην περιοχή.
Δεν «περισσεύει» καμία δομή, κανένα Κέντρο Υγείας γιατί οι ανάγκες του λαού της περιοχής δεν καλύπτονται από «μεταφορές προσωπικού και «ήξεις – αφίξεις» όπως ευαγγελίζονται οι δήθεν νέοι σωτήρες της Υγείας μας. Όποιος σκέφτεται να κλείσει δομές θα βρει το εργατικό – λαϊκό κίνημα απέναντί του.
Άμεση ενίσχυση όλων των Κέντρων Υγείας της Ανατολικής Αττικής – ούτε σκέψη για κλείσιμο δομών
Δημιουργία Σύγχρονου Δημόσιου Γενικού Νοσοκομείου στην Ανατολική Αττική με όλες τις ειδικότητες
Καμία απόλυση – διαθεσιμότητα υγειονομικού προσωπικού. Άμεση πρόσληψη μόνιμου για την κάλυψη των κενών
Επίταξη του ιδιωτικού τομέα για την άμεση κάλυψη των καθυστερήσεων θεραπειών και χειρουργείων
Τώρα είναι η ώρα να βγούμε μπροστά!
Συμμετέχουμε στο μεγάλο συλλαλητήριο Εργατικών Κέντρων, Συνδικάτων, Ομοσπονδιών και άλλων φορέων στο Σύνταγμα το Σάββατο 26/2 στις 12,00
Για την ζωή και τα δικαιώματά μας, για την Υγεία που δεν μπορεί να είναι εμπόρευμα!