Κυριακή 28 Ιουνίου 2020

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το Εργατικό Κέντρο Λαυρίου- Ανατολικής Αττικής συμπαραστέκεται στον αγώνα των εργαζομένων στη Newrest ενάτια στις απολύσεις και τις μειώσεις μισθών.

Δίνουμε το παρών στην κινητοποίηση των εργαζομένων τη Δευτέρα 29 Ιούνη 13.00 στο αεροδρόμιο, έξω από τη Newrest. Πληρώσαμε πολλά, να μην πληρώσουμε ξανά!

Διεκδικούμε:

· Προστασία του εισοδήματος και των δικαιωμάτων των εργαζομένων. Σταθερή δουλειά με δικαιώματα. Όχι στο αίσχος των ατομικών συμβάσεων και της εκ περιτροπής εργασία. Να καταργηθούν οι απαράδεκτοι αντεργατικοί νόμοι που επιτρέπουν τις συνεχείς ανανεώσεις συμβάσεων ορισμένου χρόνου. Πρόκειται για το προεδρικό διάταγμα 81/2003 και την παράγραφο 40 στο ν. 3986/2011.

· Καμία απόλυση μετά τη λήξη της αναστολής σύμβασης, ανεξάρτητα από τη σχέση εργασίας, να παθούν πίσω όσες απολύσεις έγιναν.

· Να μην εφαρμοστεί η εκ περιτροπής εργασία. Καμία βλαπτική μεταβολή στις συμβάσεις μας. Ούτε σκέψη για κατάργηση των κλαδικών και επιχειρησιακών συμβάσεων.

· Όσοι εργαζόμενοι απολύονταν τη χειμερινή περίοδο και επαναπροσλαμβάνονταν τη θερινή να συνεχίζουν να λαμβάνουν το επίδομα ανεργίας.

· Άμεσα μέτρα προστασίας των ανέργων και των οικογενειών τους. Επίδομα ανεργίας για όλους τους ανέργους χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Κανένας άνεργος χωρίς ασφαλιστική κάλυψη, πλήρης και δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.

· Να καταργηθούν όλες οι αντεργατικές ΠΝΠ που έφεραν μέσα στην πανδημία και τσακίζουν μισθούς και δικαιώματα. Καμία μείωση του επιδόματος αδείας, να καταβληθεί άμεσα στο ακέραιο.

· Άμεσα μέτρα προστασίας της υγείας και της ασφάλειας στους χώρους δουλειάς. να γίνουν δωρεάν τα τεστ για τον Covid-19 σε όλους τους εργαζόμενους.

· Αναστολή κάθε υποχρέωσης προς τράπεζες, Δημόσιο, πρώην ΔΕΚΟ. Όχι στους πλειστηριασμούς και τις κατασχέσεις.

Η Διοίκηση