Τρίτη 9 Ιουνίου 2020

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Αλληλεγγύη στους εργαζόμενους του Αεροδρομίου. Καμία απόλυση. Να καλύψουν όλο το μισθό κράτος και εργοδοσία. Όλοι την Τετάρτη 10 Ιούνη στην κινητοποίηση στο Αεροδρόμιο στις 09:30πμ

Το Εργατικό Κέντρο Λαυρίου και Ανατολικής Αττικής συμπαραστέκεται στο δίκαιο αγώνα των εργαζομένων του αεροδρομίου Ελ. Βενιζέλος για να μην χαθεί καμία θέση εργασίας και να μην χάσουν ούτε ευρώ από τον ούτως ή άλλως τσακισμένο μισθό τους. Το ΕΚ Λαυρίου -Αν.Αττικής θα δώσει το παρών στο πλευρό της Επιτροπής Αγώνα του Αεροδρομίου στην κινητοποίηση την Τετάρτη 10 Ιούνη στις 9:30πμ.

Διεκδικούμε:

- Προστασία του εισοδήματος και των δικαιωμάτων των εργαζομένων. Σταθερή δουλειά με δικαιώματα. Όχι στο αίσχος των ατομικών συμβάσεων και της εκ περιτροπής απασχόληση. Να καταργηθούν οι απαράδεκτοι αντεργατικοί νόμοι που επιτρέπουν τις συνεχείς ανανεώσεις συμβάσεων ορισμένου χρόνου. Πρόκειται για το ΠΔ 81/2003 και την παράγραφο 40 στο ν.3986/2011.
Να ακυρωθούν όλες οι απολύσεις από την αρχή της πανδημίας.
Καμία απόλυση μετά τη λήξη της αναστολής των συμβάσεων στο χώρο του αεροδρομίου είτε αυτοί εργάζονται με αορίστου χρόνου σχέση εργασίας είτε με οποιαδήποτε άλλη.

- Άμεσα μέτρα προστασίας των ανέργων και των οικογενειών τους. Επίδομα ανεργίας για όλους τους ανέργους χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Κανένας άνεργος χωρίς ασφαλιστική κάλυψη, πλήρης και δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.

-
Αναστολή κάθε υποχρέωσης προς τράπεζες, Δημόσιο, πρώην ΔΕΚΟ. Όχι στους πλειστηριασμούς και τις κατασχέσεις.

- Όσοι εργαζόμενοι απολύονταν τη χειμερινή περίοδο και επαναπροσλαμβάνονταν την θερινή να συνεχίσουν να λαμβάνουν το επίδομα ανεργίας.

-  Να καταργηθούν όλες οι ΠΝΠ που έφεραν μέσα στον κορονοϊό και τσακίζουν τους μισθούς και τα δικαιώματά μας. Το δώρο του Πάσχα και το επίδομα αδείας να δοθεί στο ακέραιο και άμεσα σε όλους τους εργαζόμενους.

 - Άμεσα μέτρα προστασίας της υγείας και της ασφάλειας στους χώρους δουλειάς. Να γίνουν δωρεάν τα τεστ για covid-19 σε όλους τους εργαζόμενους.

Η Διοίκηση