Δευτέρα 8 Απριλίου 2024

ΑΠΕΡΓΙΑ Τετάρτη 17 Απρίλη 10.30πμ Σύνταγμα.

                

                           Λαύριο 7-04-2024 Αρ. Πρωτ. 077

                          ΑΠΕΡΓΙΑ 
Τετάρτη 17 Απρίλη απεργούμε για δουλειά και ζωή με δικαιώματα. Όλοι στις 10.30πμ στο Σύνταγμα. (Αναχώρηση πούλμαν από Λαύριο-ΟΤΕ 8:15πμ)

Πριν λίγες μέρες η κυβέρνηση της ΝΔ, συνεχίζοντας την ισχύ του μνημονιακού νόμου Βρούτση – Αχτσιόγλου που ενεργοποίησε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ πριν λίγα χρόνια, έκανε αύξηση-κοροϊδία στον κατώτατο μισθό τα οποία θα τα δούνε κάποιοι πολύ λίγοι εργαζόμενοι της χώρας μας.

 Η αύξηση του κατώτατου μισθού που διαφημίζει η κυβέρνηση δεν μεταβάλλει καθόλου τον μέσο μισθό που είναι συνεχώς μειούμενος τα τελευταία χρόνια. Η μεγάλη πλειοψηφία των εκατοντάδων χιλιάδων εργαζομένων δεν θα δούνε ούτε «δεκάρα τσακιστή» παραπάνω στον ήδη τσεκουρωμένο μισθό τους, αποτέλεσμα των ατομικών συμβάσεων και της «ελευθεριότητας» του εργοδότη. Στις τεράστιες απώλειες περίπου 250€ στον μέσο μισθό από το 2009 οι συνεχείς ανατιμήσεις και η ακρίβεια έχουν τσακίσει ακόμα περισσότερο το λαϊκό εισόδημα. 

Την ίδια στιγμή όμως που για τα εκατομμύρια εργατών στην χώρα μας δεν υπάρχει ούτε ευρώ παραπάνω για να καλύψουν τις ανάγκες τους, με πολύ μεγάλη ευκολία βρίσκονται τεράστια ποσά για δαπάνες σε οπλικά συστήματα και άλλο πολεμικό υλικό που τα προσφέρει η κυβέρνηση της χώρας μας στην υπηρεσία του ΝΑΤΟ και των δολοφονικών σχεδίων του στην ευρύτερη περιοχή μας.

Την ίδια στιγμή που οι φοροαπαλλαγές στο μεγάλο κεφάλαιο «πάνε σύννεφο» και οι ασφαλιστικές εισφορές των αφεντικών δέχονται την μία μείωση πίσω από την άλλη, τα εκατομμύρια των εργαζομένων στην χώρα μας δουλεύουν χωρίς Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας. Αυξήσεις έχουν να δουν κάτι χρόνια στους μισθούς τους και οι όροι της υγείας και της Ασφάλειας της Εργασίας έχουν πάει περίπατο με αποτέλεσμα να μετράμε σε καθημερινή βάση νεκρούς και σακατεμένους στους χώρους δουλειάς.

Την ίδια ώρα που μας διαφημίζουν το θαύμα της «ανάπτυξης» στην Ανατολική Αττική, στο Αεροδρόμιο των εκατομμυρίων αφίξεων και τον «ορυμαγδό» των μεγάλων επενδύσεων στα λιμάνια, στους δρόμους, στον Προαστιακό και στην Ριβιέρα του Σαρωνικού και του Σουνίου, τα μεροκάματα μειώνονται, η δουλειά εντατικοποιείται περισσότερο και ελλοχεύει συνεχώς ο κίνδυνος εργατικών ατυχημάτων.

 Την ίδια ώρα που δεν υπάρχει ΠΦΥ, τα Κέντρα Υγείας παραπαίουν και δεν υπάρχει Δημόσιο Νοσοκομείο στην περιοχή τα κοράκια της ιδιωτικής Υγείας σπεύδουν να επενδύσουν, δείχνοντας τι σημαίνει «ανάπτυξη» για τα αφεντικά εις βάρος της ζωής και της υγείας μας.

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι, 
Τώρα είναι η ώρα να περάσουμε στην αντεπίθεση,  να βγούμε μπροστά, με τα συνδικάτα μας, συλλογικά και οργανωμένα να απαιτήσουμε και να επιβάλλουμε να ανοίξουν οι Συλλογικές διαπραγματεύσεις σε όλους τους κλάδους να υπογραφούν Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας με αυξήσεις στους μισθούς όλων των εργαζομένων,  ξεπάγωμα των τριετιών και άλλων επιδομάτων γιατί μόνο έτσι θα δούμε πραγματικά αυξήσεις που θα έχουν αντίκρισμα στην επίθεση που δεχόμαστε σε όλες τις πλευρές της ζωής μας.

Καλούμε τους εργαζόμενους να ξεπεράσουν τις δυσκολίες που αντικειμενικά αντιμετωπίζουν στους χώρους δουλειάς, να κάνουν το βήμα στις 17 Απρίλη να βουλιάξουμε την Αθήνα και να στείλουμε μήνυμα ότι δεν ανεχόμαστε άλλο να ζούμε με άγχος και ανασφάλεια, χωρίς όρους υγείας και ασφάλειας στην εργασία μάς, χωρίς Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας με αυξήσεις στους μισθούς μας. 

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ