Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2023

Σύσκεψη του ΕΚ Λαυρίου-Αν Αττικής για την λειτουργία του Κέντρου Υγείας Λαυρίου την Κυριακή 22/1 στις 11πμ.

  

18-01-2023 ΑΡ.ΠΡΩΤ. 011
                    ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Μόνο η λαϊκή παρέμβαση μπορεί να δώσει λύση στα προβλήματα του λαού. Καμία αναμονή, συνεχίζουμε τον αγώνα για να δοθεί οριστική λύση και το ΚΥ Λαυρίου να λειτουργεί σύμφωνα με τις αυξημένες ανάγκες του λαού της περιοχής. Ανοικτή σύσκεψη σωματείων και φορέων την Κυριακή 22/1 στις 11πμ στο Εργατικό Κέντρο.
Μετά την άμεση παρέμβαση του Εργατικού Κέντρου Λαυρίου-Αν.Αττικής, σωματείων, φορέων και της κινητοποίησης του λαού της περιοχής η κυβέρνηση έδωσε μια προσωρινή λύση στέλνοντας 7 γιατρούς μέχρι το τέλος του μήνα ώστε να συνεχιστεί η 24ωρη λειτουργία του Κέντρου Υγείας Λαυρίου.
Αυτό είναι μια μικρή αλλά ουσιαστική νίκη, που ξεγυμνώνει την λογική της μοιρολατρίας και του δεν γίνεται τίποτα που προσπαθούν να καλλιεργήσουν όσοι υπηρετούν αυτή την πολιτική, λοιδορώντας μάλιστα αυτούς που αγωνίζονται.
Καλούμε τον λαό και τους φορείς της περιοχής να μην δείξουμε καμία στάση αναμονής γιατί από την 1 Φλεβάρη θα ξανά αντιμετωπίσουμε το ίδιο πρόβλημα.
Τώρα πρέπει να υπάρξει ισχυρή αγωνιστική απάντηση, οργάνωση του λαού και των φορέων της περιοχής της Λαυρεωτικής και των κοντινών νησιών, για να επιβάλλουμε να δοθεί οριστική λύση με προσλήψεις μόνιμου ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού στο κέντρο υγείας Λαυρίου.
Ο μόνος δρόμος είναι ο αγώνας για δημόσια και δωρεάν υγεία για όλο τον λαό, καμία ανάμειξη ιδιωτών στον τομέα της υγείας. Τώρα ο αγώνας μας να οδηγηθεί στην πλήρη στελέχωση όλων των ΚΥ της Ανατολικής Αττικής και την δημιουργία Δημόσιου Γενικού Νοσοκομείου που να καλύπτει τις ανάγκες του εργαζόμενου λαού.
Καλούνται όλα τα σωματεία και οι φορείς της Λαυρεωτικης στην ανοικτή σύσκεψη την Κυριακή 22/1 11πμ στο Εργατικό Κέντρο στο Λαυριο (ΔΔανουκάρα 7)
Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ