Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2022

Απεργιακή συγκέντρωση 9 Νοεμβρίου



Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η απεργιακή συγκέντρωση του Εργατικού Κέντρου Λαυρίου και Ανατολικής Αττικής σήμερα το πρωί στην πλατεία Ελευθερίας στο Κορωπί.

Στην συγκέντρωση χαιρετισμό απηύθυναν η Γεωργία Νέρη εργαζόμενη στις αποθήκες Lidl και μέλος του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας, ο Κώστας Αγόρος πρόεδρος του σωματείου συνταξιούχων Αρτέμιδας Σπάτων και πέριξ δήμων, ο Μιχάλης Ζαχαρίας μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Λαυρεωτικής και η Χριστίνα Κακοταρίτου μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Εργατικού Κέντρου Λαυρίου-Ανατολικής Αττικής και γραμματέας του παραρτήματος Νοτιοανατολικής Αττικής του Συνδικάτου Επισιτισμού Τουρισμού και Ξενοδοχείων Νομού Αττικής, φέρνοντας ο καθένας από τον κλάδο του τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι αλλά και τις δυνατότητες που γεννήθηκαν από την δράση των συνδικάτων και των εργαζομένων το προηγούμενο διάστημα.

Την κεντρική ομιλία πραγματοποίησε ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Λαυρίου και Ανατολικής Αττικής, Μέντης Δαμασκηνός ο οποίος, μεταξύ άλλων σημείωσε ότι «οι εργαζόμενοι δεν πρέπει να δείξουν καμία αναμονή και ανοχή στην αντιλαϊκή πολιτική και τους “σωτήρες” που μας υπόσχονται ξανά προεκλογικά λύσεις στα προβλήματά μας. Η πείρα που έχουμε αποκτήσει από τους επίδοξους λυτρωτές μας δεν πρέπει να αφήνει χώρο για νέες αυταπάτες. Θα είναι επιζήμια κάθε αναμονή που θα εντάσσει τους αγώνες σε οποιαδήποτε κυβερνητική εναλλαγή, που θα παρακολουθεί παθητικά τις εξελίξεις μέσα στο λάκκο των υποσχέσεων και των ψεύτικων ελπίδων.

Ο λαός δεν πρέπει να επιτρέψει η οργή, η αγανάκτηση που νιώθει, να αξιοποιηθούν για την αναμόρφωση του πολιτικού σκηνικού με τα ίδια ή με νέα υλικά, από τις πολιτικές δυνάμεις που έχουν συμβάλει στην επίθεση στα εργατικά- λαϊκά δικαιώματα».

Μετά το τέλος της συγκέντρωσης πραγματοποιήθηκε πορεία στον κεντρικό δρόμο του Κορωπίου που κατέληξε στο υποκατάστημα της ΔΕΗ ΑΕ Κορωπίου όπου απεργιακή Επιτροπή που εξέλεξαν οι συγκεντρωμένοι απεργοί έκαναν παρέμβαση στη διεύθυνση του υποκαταστήματος διαμηνύοντας σε όλους τους τόνους ότι κάθε προσπάθεια να αφήσουν στο σκοτάδι τα λαϊκά νοικοκυριά που δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν στην απίστευτη εκτίναξη των τιμών της ενέργειας, θα βρουν απέναντί τους το οργανωμένο ταξικό κίνημα, μιας και το ρεύμα είναι κοινωνικό αγαθό και δεν μπορεί να αποκλείεται κανείς τον 21ο αιώνα.

Οι συγκεντρωμένοι απεργοί έδωσαν ραντεβού από αύριο σε κάθε χώρο δουλειάς, στην προσπάθεια της καλύτερης οργάνωσης των εργαζομένων για την υπεράσπιση της ίδιας τους της ζωής.