Τρίτη 11 Ιανουαρίου 2022

ΕΠΙΤΑΚΤΙΚΗ ΑΝΑΓΚΗ Ο ΑΓΩΝΑΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΤΟΥ.


               09-01-2022 ΑΡ.ΠΡΩΤ. 004

                         ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΕΠΙΤΑΚΤΙΚΗ ΑΝΑΓΚΗ Ο ΑΓΩΝΑΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΤΟΥ.

Συναδέλφισσες-Συνάδελφοι,

Δύο χρόνια αφότου εμφανίστηκε η πανδημία του κορονοϊού στην χώρα μας, η κατάσταση είναι τραγική, με δεκάδες χιλιάδες  να μολύνονται καθημερινά από τον φονικό ιό και την μακάβρια λίστα, με όσους τελικά χάνουν την ζωή τους από αυτόν συνεχώς να αυξάνεται, οι νεκροί ξεπερνάνε πλέον τους 21.000.

Την ίδια ώρα η κυβέρνηση συνεχίζει την εγκληματική πολιτική της, να κουνάει δηλαδή το δάχτυλο στον λαό με συνεχείς επικλήσεις στην ατομική ευθύνη, χωρίς να λαμβάνει κανένα ουσιαστικό μέτρο για την προστασία της ζωής του, την ίδια ώρα που και αυτό ακόμα το ανεπαρκές υγειονομικό πρωτόκολλο που υπήρχε μέχρι πριν λίγο καιρό, το δυσχεραίνει, το φέρνει στα μέτρα των εργοδοτών μειώνοντας ακόμα και της ημέρες της καραντίνας σε πέντε!!! για να εξυπηρετεί έτσι την απρόσκοπτη λειτουργία και κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων. 

Το άνοιγμα των σχολείων μέσα σε αυτές της συνθήκες, με τμήματα 25 και πλέον παιδιών και με το απαράδεκτο μέτρο του 50%+1, να πρέπει δηλαδή τα κρούσματα να φτάσουν πάνω από 12 για να σταματήσει η λειτουργία ενός τμήματος, είναι πέρα από κάθε λογική και όριο, αποδεικνύοντας ότι την κυβέρνηση το τελευταίο που την απασχολεί είναι η υγεία η δική μας και των παιδιών μας. 

Όλα αυτά διαδραματίζονται την στιγμή που οι δομές υγείας στον ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Αττικής βρίσκονται στο έλεος των τραγικών ελλείψεων του Δημόσιου  Συστήματος που προϋπήρχαν της πανδημίας και που εν μέσω αυτής έχουν διογκωθεί,  φτάνοντας μάλιστα στο σημείο να λιποθυμούνε οι γιατροί από την εντατικοποίηση που δέχεται το σύστημα υγείας και το μεγάλο όγκο εργασίας που αντιμετωπίζουν. 

Τα Κέντρα Υγείας σε όλη την Ανατολική Αττική υπολειτουργούν, οι εργαζόμενοι έχουν φτάσει τα όριά τους και η κυβέρνηση αντί να τα ενισχύσει προχωράει σε ακόμα μια επαίσχυντη πράξη, κλείνοντας και το Παίδων Πεντέλης λίγο πριν ανοίξουν τα σχολεία!!!


Η ΜΗ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΥΓΕΙΑΣ ΕΝ ΜΕΣΩ  ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ, ΕΙΝΑΙ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΡΕΨΟΥΝ ΤΟΝ ΛΑΟ ΣΤΟΥΣ ΙΔΙΩΤΕΣ, ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΟΥ ΕΝΑ ΠΑΝΑΚΡΙΒΟ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑ ΚΑΙ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΗΝ ΕΧΟΥΝ ΥΠΗΡΕΤΗΣΕΙ ΟΛΕΣ ΟΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ.


Η κυβέρνηση της ΝΔ δεν προχωράει στην ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας παίζοντας την υγεία του λαού στα ζάρια γιατί συνειδητά υπηρετεί το μεγάλο ιδιωτικό κεφάλαιο στο τομέα της υγείας, που θησαυρίζει πάνω στην ανάγκη του λαού «να βρει την υγειά του».

Τις ίδιες τραγικές ευθύνες για την απαξίωση και διάλυση του ΕΣΥ έχουν όμως όλες οι κυβερνήσεις διαχρονικά και όσα αστικά κόμματα έχουν βγει τώρα στα κεραμίδια και «σκούζουν» ενάντια στις επιλογές της σημερινής κυβέρνησης, θα τους θυμίσουμε ότι όλοι μαζί έχουν ψηφίσει τρία μνημόνια που έχουν φαρδιά πλατιά την σφραγίδα τους στην απαξίωση των δημόσιων δομών υγείας στην χώρα μας και την παραπέρα επιβάρυνση στην τσέπη του λαϊκού νοικοκυριού.


ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ Η ΩΡΑ Ο ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ ΛΑΟΣ ΝΑ ΠΑΛΕΨΕΙ ΣΤΟ ΠΛΑΙ ΤΟ ΤΑΞΙΚΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΤΗΣ ΔΙΚΗΣ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΤΟΥ.


Η τραγική κατάσταση που βιώνουν οι εργαζόμενοι σε όλα τα επίπεδα της ζωής τους και ιδιαίτερα στον τομέα της προστασίας της υγείας τους, πρέπει να κτυπήσει καμπανάκι αφύπνισης και συνειδητής οργανωμένης πάλης. 

Στο πλάι των ταξικών συνδικάτων να παλέψουν, να διεκδικήσουν και να επιβάλλουν με τον αγώνα τους όλα όσα τους στερούν οι αστικές κυβερνήσεις που διαχρονικά υπηρετούν τα κέρδη των αφεντικών με τραγικές συνέπειες για την ζωή τους.

Τώρα είναι η ώρα να βγούμε στο προσκήνιο οι εργαζόμενοι, να υπερασπιστούμε την ζωή μας, να παλέψουμε για σύγχρονες συνθήκες εργασίας, να ανοίξουμε τον δρόμο για την ανατροπή της βαρβαρότητας που ζούμε κόντρα σε νέους και παλιούς σωτήρες που με τον ένα ή τον άλλο τρόπο υπηρετούν τα συμφέροντα των λίγων, των δυναστών της ζωής μας. 

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ

ΚΑΙ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΤΩΝ  ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΣΤΟ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ, ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 13 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ, ΣΤΙΣ 5μ.μ.

Παραστάσεις διαμαρτυρίας του ΕΚ Λαυρίου-Αν. Αττικής την ίδια μέρα στις 11πμ σε υγειονομικές δομές της Αν. Αττικής.

Απαιτούμε άμεσα:

1. Μαζικά και επαναλαμβανόμενα δωρεάν τεστ για όλο τον πληθυσμό

2. Οργάνωση τώρα της επιδημιολογικής επιτήρησης και ουσιαστικής ιχνιλάτησης στους χώρους εργασίας με ευθύνη του κράτους.

Με έλεγχο των μέτρων προστασίας της υγείας και της ασφάλειας των εργαζομένων καθώς και με οργάνωση προληπτικών ελέγχων σε μεγάλες βιομηχανικές ζώνες και επιχειρήσεις με ευθύνη του ΕΟΔΥ και του ΣΕΠΕ.

Με εξασφάλιση αδειών ειδικού σκοπού σε όσους εργαζόμενους βγαίνουν θετικοί, νοσούν, σε όσους βρίσκονται σε καραντίνα και σε όσους πρέπει να επιτηρούν μικρά παιδιά ή ηλικιωμένους, με το κόστος να επιβαρύνει αποκλειστικά το κράτος και την εργοδοσία.

Με μέτρα για τακτικά και ασφαλή δρομολόγια στις αστικές συγκοινωνίες, στα μέσα μεταφοράς προσωπικού των εταιρειών και γενικά στις μεταφορές με αυστηρή τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων

Με πάταξη της εργοδοτικής αυθαιρεσίας, απαγόρευση των αναστολών συμβάσεων και των απολύσεων. Καμία περιστολή δημοκρατικών δικαιωμάτων με πρόσχημα τον κορονοϊό.

3. Ενίσχυση του προγράμματος μαζικού εμβολιασμού, ειδικά σε προσφυγικούς καταυλισμούς και στους μετανάστες εργάτες χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Πλατιά και οργανωμένη επιστημονική ενημέρωση του λαού με επίκεντρο τους χώρους δουλειάς, τα σχολεία και τα πανεπιστήμια, κοινωνικές ομάδες “υψηλού κινδύνου”.

4. Κρατική χρηματοδότηση και ουσιαστική ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας, των νοσοκομείων και της Πρωτοβάθμιας φροντίδας Υγείας, όλων των Κέντρων Υγείας στην Ανατολική Αττική, με προσλήψεις μόνιμου υγειονομικού και λοιπού προσωπικού, νέες ΜΕΘ,  επαναλειτουργία των νοσοκομείων που έκλεισαν τα τελευταία χρόνια.

5. Επίταξη του ιδιωτικού τομέα της Υγείας, με προτεραιότητα στις ΜΕΘ και τα διαγνωστικά

6. Μέτρα για την έναρξη των σχολείων. Τώρα να εξασφαλιστούν κατάλληλες αίθουσες, να αραιώσουν οι μαθητές στις τάξεις, να εξασφαλιστεί η καθαριότητα στα σχολεία, να γίνουν προσλήψεις εκπαιδευτικών με βάση τα πραγματικά κενά και τις ανάγκες.

7. Να μην κλείσει το παιδιατρικό νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης, να συνεχίσει να δέχεται έκτακτα και τακτικά περιστατικά.

8. Να δημιουργηθεί Δημόσιο Γενικό Νοσοκομείο στην Ανατολική Αττική, σύγχρονο με δωρεάν παροχές στο λαό. 


Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ