Τετάρτη 18 Νοεμβρίου 2020

Καμία αναμονή, δεν παίζουμε την υγεία μας στα ζάρια

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 

Καμία αναμονή, δεν παίζουμε την υγεία μας στα ζάρια. Μπροστά στις εγκληματικές ευθύνες της κυβέρνησης, διεκδικούμε  συχνά και ασφαλή δρομολόγια για το λαό. Επίταξη των ιδιωτικών λεωφορείων. Αποκλειστικά δημόσια δωρεάν συγκοινωνία.

Παρέμβαση του ΕΚΛ-ΑΑ την Πέμπτη19 Νοέμβρη στο σταθμό του ΟΑΣΑ στην Ανθούσα.

 

Συναδέλφισσες-οι,

Η συνεχής, συνειδητή, υποβάθμιση και απαξίωση των αστικών συγκοινωνιών από όλες τις κυβερνήσεις, για να μπορούν να σουλατσάρουν οι ιδιώτες του κλάδου και να θησαυρίζουν από την ανάγκη του λαού να μετακινείται, έχει φτάσει στο απροχώρητο την ταλαιπωρία επιβατών αλλά και εργαζομένων των ΜΜΜ.

Ιδιαίτερα στην περιοχή της Ανατολικής Αττικής το πρόβλημα των συγκοινωνιών είναι τεράστιο καθώς όλα αυτά  τα χρόνια για να μετακινηθούν οι εργαζόμενοι προς την πρωτεύουσα θέλουν σχεδόν ένα μεροκάματο, πόσο μάλλον τώρα που μέσα σε συνθήκες πανδημίας έχει γίνει πλέον και επικίνδυνο για την ίδια τους την ζωή, μιας και τα δρομολόγια των ΜΜΜ αραίωσαν ακόμα περισσότερο, με αποτέλεσμα να στοιβάζονται πραγματικά σαν σαρδέλες όσοι μετακινούνται με αυτά.

Η κυβέρνηση έχει τεράστιες ευθύνες γιατί αντί να υλοποιήσει άμεσα τα αιτήματα των Συνδικάτων και των μαζικών φορέων, να προστατεύσει την υγεία του λαού και να διασφαλίσει την ασφαλή μεταφορά του, αυτή  αξιοποιεί αυτές τις απαράδεκτες συνθήκες για να δυναμώσει ακόμα περισσότερο την επιχειρηματική δράση στις αστικές συγκοινωνίες, μεγαλώνοντας τα προβλήματα, ενώ την ίδια ώρα φέρνει νέους αντιλαϊκούς νόμους και προχωρά στην ένταση της καταστολής και του αυταρχισμού.

Η κυβέρνηση μπορεί να μην  προχωρά στην επίταξη, εν μέσω πανδημίας, των ιδιωτικών μέσων  μαζικής μεταφοράς, για να διασφαλίσει έτσι την ασφαλή μετακίνηση του εργαζόμενου λαού, μπουκώνει όμως, με χρήματα του ελληνικού λαού, τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους στις Μεταφορές(σύμβαση με ΚΤΕΛ), όπως το ίδιο κάνει και με τους ιδιώτες στην Υγεία,  στερώντας έτσι αυτά τα κονδύλια από κρίσιμες υποδομές και προσωπικό, στα σχολεία, στα νοσοκομεία, στις συγκοινωνίες.

Φτάνει πια! Είναι ανάγκη να δυναμώσει η πάλη για ουσιαστικά μέτρα προστασίας της υγείας του λαού, για την πραγματική κάλυψη των αναγκών μας, για φτηνή και ασφαλή συγκοινωνία. Καλούμε την κυβέρνηση να σταματήσει να επιρρίπτει ευθύνες για την έξαρση της πανδημίας στον λαό και να αναλάβει την δική της τεράστια ευθύνη ώστε να παρθούν ουσιαστικά μέτρα εδώ και τώρα.

Απαιτούμε:

1.         Πύκνωση δρομολογίων ειδικά στις ώρες αιχμής σε όλα τα μέσα μεταφοράς.

2.         Να υπάρχουν συχνά δρομολόγια  ώστε να διασφαλίζεται η συχνή σύνδεση ιδιαίτερα με τον προαστιακό και το μέτρο Κορωπίου, αλλά και των υπολοίπων σταθμών της Ανατολικής Αττικής.

3.         Να ισχύει σε όλη την Ανατολική Αττική το ενιαίο εισιτήριο, ώστε να απαλλαγούν οι εργαζόμενοι από ένα μεγάλο οικονομικό βραχνά που τους γονατίζει.

4.          Να υπάρχουν, καθ’ όλη την διάρκεια της εργασίας των συγκεκριμένων χώρων, συχνά και ασφαλή δρομολόγια από και προς το Εκπτωτικό χωριό στα Σπάτα και την βιομηχανική ζώνη Κορωπίου.

5.         Μέτρα υγείας και ασφάλειας για τους εργαζόμενους στα αστικές συγκοινωνίες και τους επιβάτες.

6.         Δωρεάν μετακίνηση σε εργαζόμενους που έχουν απολυθεί ή έχει ανασταλεί η σύμβαση εργασίας τους ή έχουν εξαναγκαστεί σε εκ περιτροπής εργασία.

7.         Άμεση και γενναία κρατική χρηματοδότηση για: Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού όλων των ειδικοτήτων με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα. Επισκευή και ανανέωση του στόλου με αγορά καινούργιων οχημάτων και βαγονιών.

8.         Καμία επιχειρηματική δράση στις αστικές συγκοινωνίες. Όχι στα ΣΔΙΤ. Επίταξη των ΚΤΕΛ για όσο διάστημα διαρκεί η πανδημία».

Η Διοίκηση.