Τετάρτη 11 Νοεμβρίου 2020

Παρέμβαση ενάντια στις συνεχιζόμενες απολύσεις εργαζομένων στην «Aegean»

 


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΕΚΛ-ΑΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ, ΤΗΝ ΖΩΗ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ.

 

Παρεμβάσεις σε εργασιακούς και υγειονομικούς χώρους πραγματοποίησε σήμερα 10 Νοέμβρη το Εργατικό Κέντρο Λαυρίου και Ανατολικής Αττικής. Οι παρεμβάσεις είχαν να κάνουν με τα οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι και αφορούν  την υγεία και τα δικαιώματά τους.

Πέρα από τις παρεμβάσεις στα Κέντρα Υγείας σε όλη την Ανατολική Αττική και την ανάδειξη των τεράστιων ελλείψεων των δομών υγείας, έγιναν παρεμβάσεις και σε  πολλούς εργασιακούς χώρους, με κυριότερη αυτή στο αεροδρόμιο της Αθήνας στην αεροπορική εταιρία AEGEAN που το τελευταίο διάστημα έχει προχωρήσει σε περισσότερες από 100 απολύσεις εργαζομένων, παρά το γεγονός ότι έχει υπαχθεί στις ευνοϊκές ρυθμίσεις του προγράμματος ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ κάτι που δείχνει περίτρανα ότι η μεγαλοεργοδοσία πέρα από τα υγειονομικά πρωτόκολλα δεν το έχει σε τίποτα να κάνει λάστιχο όλους τους νόμους. 

Επίσης σημαντική παρέμβαση έγινε και στο Σούπερ Μάρκετ ΜΥ Μάρκετ Κερατέας  που υπήρξε επιβεβαιωμένο κρούσμα απαιτώντας να τηρηθούν όλα τα μέτρα ασφαλείας για την μη μετάδοση του ιού.

Το ΕΚΛ-ΑΑ θα συνεχίσει το επόμενο διάστημα τις παρεμβάσεις  για την υπεράσπιση της υγείας και των δικαιωμάτων των εργαζομένων. Καλούμε τους όλους εργαζόμενους να μπούνε στην μάχη, να οργανωθούν σε κάθε χώρο δουλειάς, είναι ο μόνος δρόμος να σταματήσουμε την επίθεση που δέχεται η ζωή και τα δικαιώματά μας.

Δυναμώνουμε τον αγώνα μας. Απαντάμε με ΑΠΕΡΓΙΑ στις 26 Νοεμβρίου. Όλοι στην μάχη να μην λείψει κανείς.

 

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ