Σάββατο 16 Μαΐου 2020

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - Σύσκεψη Σωματείων του Εργατικού Κέντρου Λαυρίου και Ανατολικής Αττική.

Ευρεία σύσκεψη Σωματείων του Εργατικού Κέντρου Λαυρίου και Ανατολικής Αττικής πραγματοποιήθηκε σήμερα Πέμπτη 14 Μαΐου 2020. Στην σύσκεψη πήραν μέρος συνδικαλιστές και πρωτοπόροι εργαζόμενοι από μια σειρά κλάδους όπως του επισιτισμού, των κατασκευών, των Εμποροϋπαλλήλων, του Συνδικάτου Τύπου και Χάρτου, των Αμυντικών Συστημάτων, της ενέργειας, της επίγειας εξυπηρέτησης αεροδρομίου, των ΟΤΑ και των εκπαιδευτικών.

Την εισήγηση έκανε ο Μάης Μέντης, πρόεδρος του ΕΚΛ-ΑΑ, που αφού παρουσίασε τις πρωτοβουλίες και τις παρεμβάσεις που προχώρησε το Εργατικό Κέντρο μέσα στην πανδημία για την υπεράσπιση των εργαζομένων, ανέδειξε την αναγκαιότητα της οργάνωσης των εργαζομένων σε όλους τους εργασιακούς χώρους για να αντιμετωπίσουν την νέα επίθεση στα δικαιώματά τους.
Στην συνέχεια ακολούθησε πλούσια συζήτηση και μεταφορά της κατάστασης από τον κάθε κλάδο, με την ευρεία σύσκεψη να παίρνει σημαντικές αποφάσεις για την υπεράσπιση των εργαζομένων.

Συγκεκριμένα αποφασίστηκε πρώτον:

Να οργανωθεί αλληλεγγύη για όλους τους εργαζόμενους που πλήττονται από την σημερινή κατάσταση με την συλλογή τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης, καλώντας όλους τους εργαζομένους και τα Σωματεία να ανταποκριθούν και να συνεισφέρουν από το υστέρημά τους για να δείξουμε την αλληλεγγύη σε όσους εργαζόμενους βρίσκονται σε δύσκολη κατάσταση σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες. Για πληροφορίες όσοι επιθυμούν να συνεισφέρουν να απευθύνονται στο τηλέφωνο: 6938338890. Το επόμενο διάστημα θα βγει σχετική ανακοίνωση για να συγκεκριμενοποιεί τι ακριβώς συλλογή ειδών πρώτης ανάγκης χρειάζεται σε πρώτη φάση.

Δεύτερον:

Αποφασίστηκε την επόμενη εβδομάδα και αφού πρώτα έρθουν σε συνεννόηση όλα τα Σωματεία των κλάδων του αεροδρομίου να γίνει δυναμική παρέμβαση για την υπεράσπιση των εργαζομένων σε αυτό.

Τρίτον:

 Αποφασίστηκε να παραδοθεί ψήφισμα σε όλα τα Δημοτικά Συμβούλια όλων των Δημοτικών ενοτήτων της Ανατολικής Αττικής με αιτήματα μεταξύ άλλων την μείωση των Δημοτικών Τελών, φόρων κτλ καθώς και το πάγωμα όλων των οφειλών του λαϊκών οικογενειών όσο διαρκεί η κρίση. Το ψήφισμα θα το παραδώσουν εκπρόσωποι του ΕΚΛ-ΑΑ στα Δημοτικά Συμβούλια των Δήμων.

Τέλος, αποφασίστηκε να ενταθούν οι παρεμβάσεις και συγχρόνως οι έλεγχοι της Επιτροπής Υγιεινής και Ασφάλειας του ΕΚΛ-ΑΑ με σκοπό λήψη μέτρων ασφαλείας στους εργασιακούς χώρους.

Η Διοίκηση