Πέμπτη 16 Απριλίου 2020

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΠΡΟΕΔΡΟ ΟΣΥ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΑ ΜΜΜ.

Την Τρίτη 14 Απρίλη πραγματοποιήθηκε συνάντηση με εκπροσώπους της ΔΑΣ από τα σωματεία των εργαζομένων στις αστικές συγκοινωνίες (οδηγοί λεωφορείων, τρόλλεϋ, τεχνικοί), και εκλεγμένων συνδικαλιστών της ΔΑΣ από τα Εργατικά Κέντρα Αθήνας και Λαυρίου- Ανατολικής Αττικής με το διευθύνων σύμβουλο του ΟΣΥ κ. Αγιάσογλου, σχετικά με την κατάσταση που επικρατεί στα ΜΜΜ. Οι εργαζόμενοι κατέθεσαν τα αιτήματά τους, αιτήματα που προστατεύουν την υγεία τόσο των ίδιων όσο και των επιβατών. Εκ μέρους της διοίκησης του Εργατικού Κέντρο Λαυρίου- Ανατολικής Αττικής, επισημαίνοντας τη σοβαρότητα της κατάστασης, αφού, με βάση τον επιδημιολογικό χάρτη, η Ανατολική Αττική είναι στη δυσάρεστη δεύτερη θέση πανελλαδικά στον αριθμό επιβεβαιωμένων κρουσμάτων, καταθέσαμε τα αιτήματα που έχουμε διαμορφώσει σχετικά με την πύκνωση των δρομολογίων τις ώρες αιχμής στις γραμμές των λεωφορείων (330, 308, 319, 314), τον περιορισμό των μεταφερόμενων επιβατών ανά όχημα (ώστε να τηρούνται οι οδηγίες του ΕΟΔΥ), την απομόνωση του χώρου του οδηγού αλλά και τη μείωση του ωραρίου τους, την αύξηση των διαλειμμάτων στη βάρδια.
Ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΣΥ, με βάση τη γνωστή λογική «κόστους- οφέλους», αναφέρθηκε πως η πύκνωση δρομολογίων και ο περιορισμός του αριθμού των επιβατών ανά όχημα αποτελεί μεγάλο κόστος.
Οι συνδικαλιστές από την πλευρά τους δήλωσαν πως η προστασία της δημόσιας υγείας δεν μπορεί να μπει στο ζύγι, όπως και η λειτουργία των αστικών συγκοινωνιών με αυτά τα κριτήρια. Τέλος, δήλωσαν πως
θα συνεχίζουν να παλεύουν για την οργάνωση της πάλης των εργαζομένων με κριτήριο την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών τους.




Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ