Κυριακή 5 Απριλίου 2020

Την Τρίτη, 7 Απρίλη πανελλαδική μέρα δράσης για την υγεία.



ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
ΣΠΑΜΕ ΤΗΝ ΣΙΩΠΗ ΜΑΣ ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΦΩΝΗ ΜΑΣ
ΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ ΣΤΟ ΠΛΑΙ ΤΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΩΝ ΓΙΑΤΡΩΝ
ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΤΩΡΑ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΑ ΑΠΡΑΙΤΗΤΑ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΩΝ ΔΟΜΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΧΩΡΑ.

Εργαζόμενοι, άνεργοι, αυτοαπασχολούμενοι, συνταξιούχοι, νέες και νέοι,
 Η κυβέρνηση, έχει επιδοθεί σε μια άνευ προηγμένου προσπάθεια, να μετατοπίσει όλες τις ευθύνες για τη έκβαση της πανδημίας αποκλειστικά στην ατομική ευθύνη ή με άλλα λόγια στους εργαζόμενους και στον λαό. Δεν αρνούμαστε την ατομική ευθύνη, αλλά αυτή αποκτά υπόσταση όταν ένα κράτος αναλαμβάνει την δική του πρωταρχική ευθύνη. Από την μία, παίρνει ανεπαρκή μέτρα προστασίας του εργαζόμενου λαού, κουνάει το δάχτυλο σε όλους για τα μέτρα ατομικής προστασίας, τα βάζει ακόμα και με παππούδες που πάνε στην τράπεζα να πληρώσουν την ρύθμιση, για να μην τους πάρουν οι τραπεζίτες το σπίτι και η ΔΕΗ να μη τους κόψει το ρεύμα και από την άλλη έχει αφήσει εκτεθειμένο το Δημόσιο Σύστημα Υγείας με τους υγειονομικούς, να δίνουν μια πραγματικά άνιση μάχη. Παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειές τους, δεν είναι δυνατόν να ανταπεξέλθουν στις τρομακτικές ελλείψεις και στην ανάλγητη πρακτική της κυβέρνησης, που δεν παίρνει άμεσα τα ανάλογα μέτρα ενίσχυσης των υγειονομικών δομών. 
  Είναι επικίνδυνοι, παίζουν με την υγεία του λαού και φυσικά των ίδιων των υγειονομικών που είναι ένα βήμα πριν την κατάρρευση.  Είναι επικίνδυνοι οι σημερινοί κυβερνώντες, όπως επικίνδυνοι ήταν και οι προηγούμενοι του ΣΥΡΙΖΑ. Οι πρώτοι, γιατί στο παρελθόν έκλεισαν νοσοκομεία, ΜΕΘ, με αποτέλεσμα οι ελλείψεις στις δομές υγείας να ξεπερνάνε σήμερα τις 30.000 και συνεχίζουν τώρα να μην παίρνουν τα ανάλογα μέτρα για την προστασία του λαού μας. Οι δεύτεροι, γιατί δεν τα άνοιξαν όταν ήταν στην διακυβέρνηση και ταυτόχρονα μείωσαν ακόμα περισσότερο τα κονδύλια για την υγεία. Ευθύνες φυσικά έχουν όλες οι κυβερνήσεις διαχρονικά, γιατί όλες έβαλαν το χεράκι τους στην διάλυση και υποβάθμιση των δημόσιων δομών και στην ανάπτυξη ιδιωτικών πρωτοβουλιών στο τομέα της υγείας δηλαδή στην όλο και περισσότερο εμπορευματοποίηση της. 
  Τώρα μέσα σε συνθήκες πανδημίας, φαίνεται ξεκάθαρα πόσο επικίνδυνη είναι η λογική που ανάγει τα πάντα στο κέρδος. Όλοι αυτοί, που μας έλεγαν ότι ο ιδιωτικός τομέας θα βοηθήσει στην αναβάθμιση του δημόσιου, αλλά και πόσο δίκιο είχε το ταξικό εργατικό κίνημα, το κίνημα των υγειονομικών, που πάλευε για καθολικά δημόσιες δομές υγείας, με τελευταίας τεχνολογίας ιατρικά μηχανήματα, που θα έχουν πρόσβαση όλοι, χωρίς καμιά επιχειρηματική δράση στον τομέα αυτό. Τούτες τις μέρες, καταρρέει ο μύθος ότι δημόσιος και ιδιωτικός τομέας μπορούν να συνυπάρχουν αρμονικά. Η κερδοσκοπία των ιδιωτικών κέντρων έχει φτάσει στο αποκορύφωμα, αφού για να κάνει κάποιος το τεστ πρέπει να δώσει από 120- 350 ευρώ. Ταυτόχρονα σε αυτές τις έκτακτες συνθήκες, η κυβέρνηση ¨ενοικιάζει¨ τις ΜΕΘ των ιδιωτικών νοσοκομείων σε διπλή τιμή από πριν, την ίδια ώρα που οι υγειονομικοί δεν έχουν μάσκες και αντισηπτικά!!. Μας λένε ότι η μάχη θα κριθεί από το αν θα πειθαρχήσουμε στα μέτρα. Ο κόσμος στη μεγάλη πλειοψηφία πειθαρχεί στα μέτρα. Η κυβέρνηση γιατί δεν ακούει τις εκκλήσεις των υγειονομικών; Αν, η κατάσταση επιδεινωθεί τις επόμενες βδομάδες, ποιος θα φταίει τελικά;
  Καλούμε, τώρα, σήμερα, την κυβέρνηση να κάνει αυτό που έπρεπε να είχε κάνει από χθες, να κάνει μαζικές προσλήψεις μόνιμων γιατρών, νοσηλευτών και λοιπών υγειονομικών. Να προχωρήσει σε πλήρη επίταξη, άνευ όρων, κλινών, κλινικών, κρεβατιών ΜΕΘ, εξοπλισμό εργαστηρίων και του προσωπικού του ιδιωτικού τομέα περίθαλψης και ένταξή του στο κρατικό σχέδιο για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Να προμηθεύσει ΜΑΠ - Μέσα Ατομικής Προστασίας όλους τους υγειονομικούς.
 Να προχωρήσει στην κάλυψη όλων αναγκών  των Κέντρων Υγείας της Ανατολικής Αττικής, ώστε αυτά να λειτουργούν σε 24ωρη βάση και να αποσυμφορηθούν τα δημόσια νοσοκομεία. 
  Να προχωρήσει άμεσα στην δημιουργία Γενικού Δημόσιου Νοσοκομείου στην Ανατολική Αττική, που αν υπήρχε τώρα θα βοήθαγε τα μέγιστα. 
  Στεκόμαστε δίπλα στο υγειονομικό προσωπικό των δημόσιων δομών υγείας της χώρας μας, εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας, ενώνουμε την φωνή μας με την φωνή τους, σπάμε την σιωπή, δυναμώνουμε την φωνή μας και παλεύουμε για Δημόσιο Σύστημα Υγείας που να καλύπτει τις σύγχρονες ανάγκες όλου του λαού.

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ