Πέμπτη 23 Απριλίου 2020

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 23 ΑΠΡΙΛΗ ΣΤΙΣ 12πμ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΤΩΝ ΑΠΟΛΥΜΕΝΩΝ ΤΟΥ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟΥ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ.

Εδώ και ένα μήνα εκατοντάδες εργαζόμενοι στο αεροδρόμιο Αθήνας βρίσκονται στον «αέρα». Με ευθύνη της κυβέρνησης η εργοδοσία προχώρησε εκτός από τις χιλιάδες αναστολές συμβάσεων και στην απόλυση εκατοντάδων εργαζόμενων.
Όλο αυτό το διάστημα το αρμόδιο υπουργείο, το υπουργείο εργασίας κρατά «σιγήν ιχθύος» στα αιτήματα των εργαζομένων αλλά και στις προσπάθειές τους για συνάντηση. Είναι άφαντοι σε όποια προσπάθεια του ΕΚΛ-ΑΑ να συναντηθεί μαζί τους.
Ειδικότερα στις εταιρείες Swissport και Skyserv η εργοδοσία παρότι μπορεί να μεριμνήσει για να εντάξει σε καθεστώς αναστολής αυτούς τους εργαζόμενους δεν το κάνει. Αξιοποιώντας όλο το νομοθετικό πλαίσιο που της έχουν δώσει διαχρονικά οι κυβερνήσεις έχει «λήξει» τις συμβάσεις του 70% περίπου του προσωπικού της μέσα στο Μάρτη. Αυτή τη στιγμή 400 περίπου εργαζόμενοι είναι άνεργοι χωρίς καμία στήριξη ενώ πολλοί από αυτούς δεν δικαιούνται ούτε το επίδομα ανεργίας.
Απαιτούμε η κυβέρνηση να απαντήσει στα αιτήματα και τις καταγγελίες των εργαζομένων και να προχωρήσει η έρευνα από το αρμόδιο τμήμα του ΣΕΠΕ σχετικά με τις συμβάσεις που θεωρεί η εργοδοσία ότι είναι ορισμένου χρόνου που όμως στην πραγματικότητα πρόκειται για εργαζόμενους που εργάζονται επί σειρά ετών στις επιχειρήσεις αυτές και θεωρούμε ότι αυτοδίκαια είναι αορίστου χρόνου.
Οι εργαζόμενοι στο αεροδρόμιο μάτωσαν όλα τα προηγούμενα χρόνια για να αυγαταίνουν τα κέρδη τους οι επιχειρηματικοί όμιλοι. Απαιτούμε να επιστρέψουν όλοι στη δουλειά, χωρίς τροποποίηση στους όρους εργασίας και τους μισθούς.
Να παρθούν άμεσα μέτρα στήριξης για την επιβίωση όλων των συναδέλφων. Όλοι ανεξαιρέτως να συμπεριληφθούν στην αποζημίωση των 800 ευρώ αλλά και τις διατάξεις σχετικά με το ενοίκιο κατοικίας.
Καλούμε σε παράσταση διαμαρτυρίας και συνάντηση με τον υπουργό, στο υπουργείο εργασίας την Πέμπτη 23 Απρίλη στις 12:00πμ.


Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ