Τετάρτη 1 Ιουλίου 2020

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΟΡΓΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΘΛΙΑ ΤΑΚΤΙΚΗ ΝΑ ΚΟΒΟΥΝ ΤΟ ΡΕΥΜΑ ΣΕ ΛΑΪΚΑ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΑ ΣΕ ΗΜΕΡΕΣ ΚΑΥΣΩΝΑ

Μετά από δύο μήνες καραντίνας, αναστολής εργασίας για πάνω από το 40% του εργατικού δυναμικού της χώρας, τέσσερις μήνες επιβίωσης με 800 ευρώ, μετά από την άθλια μεθόδευση για αρπαγή του δώρου του Πάσχα, που μέχρι και σήμερα δεν έχει δοθεί σε πάνω από 1 εκατομμύριο δικαιούχους, έρχεται τώρα η κυβέρνηση να κόψει και το ρεύμα στα λαϊκά νοικοκυριά, που αδυνατούν σε αυτές τις συνθήκες να ανταποκριθούν, για να τους υπενθυμίσει την ατομική ευθύνη για το γεγονός ότι είναι άνεργοι. 
Στην πόλη του Λαυρίου σήμερα τα συνεργία έκοψαν δεκάδες ρεύματα και άφησαν στο σκοτάδι οικογένειες που στην πλειοψηφία τους είναι σε αναστολή εργασίας, δουλεύουν στον επισιτισμό, στο αεροδρόμιο και δεν έχουν πάει ακόμα για δουλειά. 
Η οργή που υπάρχει στην κοινωνία που βλέπει ότι δεν την αφήνουν να πάρει ανάσα, που βλέπει ότι συντρίβονται τα δικαιώματά της, τα μεροκάματα, οι δημοκρατικές ελευθερίες, την ώρα που πακτωλός χρημάτων πάει στα μονοπώλια για στήριξη των κερδών τους, είναι ανάγκη να γίνει συνειδητή οργανωμένη πάλη για υπεράσπιση της ζωής μας. Το πλαίσιο αιτημάτων του εργατικού λαϊκού κινήματος  όπως εισόδημα για όλους, διαγραφή χρεών σε ρεύμα, νερό, τηλέφωνο, τράπεζες, να υπάρξει προστασία της λαϊκής κατοικίας, πρέπει να αγκαλιαστούν από το σύνολο της κοινωνίας, να δημιουργηθεί ένα ποτάμι αντίστασης και πάλης με στόχο αυτούς που καταδυναστεύουν την ζωή μας, τα μονοπώλια και τις κυβερνήσεις τους.
Το Εργατικό Κέντρο δεν θα αφήσει κανένα στο σκοτάδι και θα παλέψει με όλες του τις δυνάμεις μαζί με τον λαό, για τα αγαθά που πρέπει να είναι εξασφαλισμένα για όλους.


Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ