Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2022

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΟΥ κ. ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ για το Νοσοκομείο Ανατολικής Αττικής



08/12/2022 ΑΡ. ΠΡΩΤ:193

«Το ψέμα πολλοί αγάπησαν, τον ψεύτη όμως ουδείς…»
Ο κ. Οικονόμου, Βουλευτής Ανατολικής Αττικής με τη ΝΔ και εκ νέου υποψήφιος επιδίδεται σε έναν «αγώνα» όπως λέει για την δημιουργία Νοσοκομείου στην Ανατολική Αττική. Πράγματι, τους τελευταίους μήνες έχει επιδοθεί σε ένα μπαράζ τοποθετήσεων, συγκεντρώσεων κτλ. που ανοίγει το ζήτημα αυτό (εκλογές έρχονται, κάπως πρέπει να εμφανιστούν κιόλας, το κατανοούμε). Τι λένε ο κ. Οικονόμου και οι λοιποί παρατρεχάμενοί του; Δημιουργία Γενικού Νοσοκομείου στην Ανατολική Αττική. Τι δεν λένε; Πώς θα λειτουργεί το Νοσοκομείο αυτό. Δεν λένε επίσης τι θα γίνει με τις υπόλοιπες δομές των Κέντρων Υγείας (τουλάχιστον στα φανερά, γιατί στα πηγαδάκια λένε για κλείσιμο). Τι κάνει η κυβέρνηση της ΝΔ στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας και τι ετοιμάζει και στην Δευτεροβάθμια με το «νέο ΕΣΥ»; (α) πλήρη υποστελέχωση των ΚΥ, τρομακτική υποβάθμιση των υπηρεσιών που πληρώνει ο λαός με τις εισφορές του και δεν μπορεί να κάνει μια ακτινογραφία και άλλες απλές εξετάσεις, (β) Ιδιωτικοποίηση των Δημόσιων Νοσοκομείων με τη δυνατότητα πραγματοποίησης ιατρικών πράξεων έναντι αντιτίμου το απόγευμα (!!). Θυμήθηκαν τώρα οι πλασιέ των ιδιωτικών κλινικών και διαγνωστικών κέντρων τις ανάγκες του λαού της περιοχής για τις υπηρεσίες υγείας που θα έπρεπε να απολαμβάνουν και στερούνται; Τις ανάγκες περίθαλψης χρόνιων πασχόντων της περιοχής που ταξιδεύουν 100-120 χλμ. για το κοντινότερο Νοσοκομείο; Μήπως τους έπιασε ο πόνος για τα εκατοντάδες εργατικά ατυχήματα στους χώρους δουλειάς της τεράστιας σε έκταση και ανάγκες περιοχής της Ανατολικής Αττικής; Η απάντηση είναι όχι, κι αυτό προκύπτει από τα έργα και ημέρες της κυβέρνησής τους, από το τί ψήφισαν στο πρόσφατο Νομοσχέδιο.
Το Νοσοκομείο στην Ανατολική Αττική έπρεπε να έχει γίνει δεκαετίες τώρα. Να είναι Δημόσιο, Δωρεάν και να έχει όλες τις κλινικές, όλες τις ειδικότητες με πλήρη στελέχωση, μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλο το προσωπικό.
Το Εργατικό Κέντρο Λαυρίου και Ανατολικής Αττικής το έχει αναδείξει σαν θέμα δεκάδες φορές, με ανακοινώσεις, συσκέψεις συλλόγων και φορέων, διαμαρτυρίες στους χώρους δουλειάς, έχει αρθρογραφήσει ο Πρόεδρός του σε εφημερίδες, έχουν βγει Δελτία Τύπου κτλ. Αναδεικνύουμε το θέμα συνολικά για την Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια φροντίδα γιατί για εμάς η Υγεία είναι Κοινωνικό αγαθό, πρέπει να παρέχεται Δημόσια και Δωρεάν, να μην βάζουμε το χέρι στην τσέπη κάθε τρεις και λίγο.
Όλα αυτά, ο κ. Οικονόμου δεν τα γνωρίζει; Μήπως είναι «παραπληροφορημένος»; Και βέβαια όχι, γιατί αυτό θα τον καθιστούσε ανίκανο γυρολόγο της πολιτικής που πηδάει από κλαδί σε κλαδί εξυπηρετώντας ίδια συμφέροντα. Ο κ. Οικονόμου εξαπολύει επίθεση στους συνδικαλιστές της ΟΕΝΓΕ, την διοίκηση του Εργατικού Κέντρου γιατί ξέρει ποιους έχει και ποιους θα βρει απέναντί του στην προσπάθεια να εξυπηρετήσει τα επιχειρηματικά συμφέροντα στην Υγεία που βλέπουν την Ανατολική Αττική φιλέτο. Συγχέει σκόπιμα στις αναφορές του συνδικαλιστές με κόμματα για να εξυπηρετήσει το αφήγημά του μπροστά στις εκλογές. Εμείς από την πλευρά μας έχουμε να του πούμε το εξής: Το Εργατικό Κέντρο Λαυρίου και Ανατολικής Αττικής δεν είναι τσιφλίκι κανενός κόμματος. Οι εργαζόμενοι της περιοχής, οι «τζάμπα μάγκες» όπως τους αποκάλεσε πρόσφατα ο «πολύς» κ. Οικονόμου έχουν αναδείξει σε απόλυτη πλειοψηφία τις δυνάμεις εκείνες που δεν έχουν αφήσει στο σκοτάδι 1500 οικογένειες συνδέοντας ρεύματα, είναι έξω από κάθε σπίτι του λαού που πάνε να του το κλέψουν για μερικά ευρώ οι τράπεζες, παλεύοντας για να παρθούν πίσω απολύσεις, παλεύοντας καθημερινά για το μεροκάματο του καθενός. Οι «τζάμπα» μάγκες του κ. Οικονόμου είναι για τη Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου οι μεγαλύτεροι μάγκες, γιατί απέναντι στην αντιλαϊκή πολιτική όλων των κυβερνήσεων έχουν αναγνωρίσει το Εργατικό Κέντρο και τα Σωματεία του σε πραγματικό αποκούμπι, σε κύτταρο οργάνωσης του αγώνα και της πάλης τους απέναντι σε μια ζωή που πολιτικοί σαν τον κ. Οικονόμου υπογράφουν εντός και εκτός Βουλής την καταδίκη της.
Οι ίδιοι «τσάμπα» μάγκες, οι απλοί λαϊκοί άνθρωποι της περιοχής δεν πιστώνουν κανέναν αγώνα για τη δημιουργία Γενικού Νοσοκομείου στον κ. Οικονόμου. Του «χρεώνουν» την πρεμούρα του να εξυπηρετήσει την ιδιωτικοποίηση της Υγείας και την υποβάθμιση των υπηρεσιών. Εκεί μάλλον βρίσκει τοίχο ο κ. Οικονόμου και ανακατεύει ψέματα με ψέματα στην ανακοίνωσή του.
Αλλά αποδεικνύεται και μια μεγάλη αλήθεια: ότι η πραγματική λαϊκή αντιπολίτευση απέναντι σε κάθε είδους κοράκια που ληστεύουν τον λαό είναι η οργανωμένη πάλη και δράση, είναι τα ταξικά σωματεία. Για τον λαό της περιοχής είναι και το Εργατικό Κέντρο Λαυρίου και Ανατολικής Αττικής που παλεύει εδώ και χρόνια για:
• Άμεση ενίσχυση όλων των Κέντρων Υγείας της Ανατολικής Αττικής – ούτε σκέψη για κλείσιμο δομών
• Δημιουργία Σύγχρονου Δημόσιου Γενικού Νοσοκομείου στην Ανατολική Αττική με όλες τις ειδικότητες
• Καμία απόλυση – διαθεσιμότητα υγειονομικού προσωπικού. Άμεση πρόσληψη μόνιμου για την κάλυψη των κενών
• Επίταξη του ιδιωτικού τομέα για την άμεση κάλυψη των καθυστερήσεων θεραπειών και χειρουργείων
Την ενότητά μας την έχουμε κερδίσει στο δρόμο του αγώνα και της διεκδίκησης, έξω από τα γιαπιά, τα εργοστάσια, τα σπίτια, μέσα στις δικαστικές αίθουσες για την υπεράσπιση της δουλειάς και των αναγκών του λαού. Την έχουμε κατακτήσει με την έκφραση της Αλληλεγγύης μας χωρίς τα media και τυμπανοκρουσίες. Την έχουμε κερδίσει στην αναγνώριση του Εργατικού Κέντρου σαν αυτό που πρέπει να είναι όλα τα Εργατικά Κέντρα της χώρας: Όργανο πάλης του λαού και όχι όργανο συνδιαλλαγής με την κάθε εξουσία. Με αυτή την έννοια, καλούμε τους πάντες στον αγώνα να επιβάλουμε τη δημιουργία Νοσοκομείου στους παραπάνω άξονες.

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ