Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2022

Για την δίκη της Προέδρου της ΟΕΝΓΕ Αφροδίτης Ρέτζιου.

                                                         25-11-2022 ΑΡ.ΠΡΩΤ. 184

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 
Η τρομοκρατία δεν θα περάσει. Κάτω τα χέρια από τους αγωνιστές υγειονομικούς.
Όλοι τη Δευτέρα 28 Νοέμβρη στις 12:30μμ στην δίκη της Προέδρου της ΟΕΝΓΕ Αφροδίτης Ρέτζιου.

Το Εργατικό Κέντρο Λαυρίου Ανατολικής Αττικής, καταγγέλλει την απαράδεκτη απόφαση της κυβέρνησης να καλέσει σε δίκη την Πρόεδρο της ΟΕΝΓΕ, Αφροδίτη Ρέτζιου με την κατηγορία ότι δε συμμορφώθηκε στις υποδείξεις του νόμου Χρυσοχοΐδη κατά τη διάρκεια απεργιακής κινητοποίησης στο Υπουργείο Υγείας, με αίτημα μέτρα προστασίας της υγείας και της ζωής του λαού μέσα στην πανδημία, στις 24/9/2020.
Η  πρωτοφανή ενέργεια κράτους – κυβέρνησης να στήσει στο εδώλιο του κατηγορουμένου αυτούς που βρέθηκαν στην πρώτη γραμμή της μάχης για την υπεράσπιση της υγείας του λαού μας την περίοδο της πανδημίας, μας γεμίζει αγανάκτηση και θυμό.

Δείχνει όμως και ξεκάθαρα ότι τα χειροκροτήματα μπορεί εύκολα να γίνουν διώξεις εάν διεκδικήσεις δικαιώματα που πάνε κόντρα στην προσπάθεια του κράτους να διαλύσει την δημόσια υγεία, όπως εύκολα πλέον μπορεί κάποιος να αντιληφθεί σήμερα, με το απαράδεκτο νομοσχέδιο-έκτρωμα που φέρνει αυτήν την περίοδο η κυβέρνηση της ΝΔ για την Δευτεροβάθμια Περίθαλψη. 

Το Εργατικό Κέντρο Λαυρίου Ανατολικής Αττικής, καλεί τους εργαζόμενους να μην σκύψουν το κεφάλι, να σηκώσουν το ανάστημά τους για να μην περάσει η τρομοκρατία και οι ποινικοποίηση των αγώνων. Να δώσουν ισχυρή απάντηση με την παρουσία τους τη Δευτέρα 28 Νοέμβρη 12:30μμ στην συγκέντρωση στην πρώην Σχολή Ευελπίδων - κτίριο 5.

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ